Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - "6.9 deprem olursa şaşırmam"
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

"6.9 deprem olursa şaşırmam"

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: "6.9 deprem olursa şaşırmam"
    Gönderim Zamanı: 13-11-2006 Saat 16:44
 
 
DÜZCE (İHA) - Kızılay Derneği Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, deprem gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bugün ya da yarın 6 veya 6.9 büyüklükleri arasında bir deprem olursa benim için sürpriz olmaz" dedi.

12 Kasım Düzce depreminin 7. yıldönümü dolayısıyla Kızılay Derneği tarafından "Depremden Korunma Yolları" konulu bir konferans düzenlendi.

Gençlik Merkezi'nde düzenlenen konferansa Kızılay Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara konuşmacı olarak katıldı. Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, Kızılay Derneği yetkileri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı konferansta konuşan Prof. Dr. Işıkara, olası bir depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

Işıkara, "Deprem olacağı gerçeğini kabul etmeliyiz. Ülkemizde yılda 5 ve 5.9 büyüklükleri arasında 760 deprem oluyor. 1.5-2 ay arasında böyle bir deprem olabilir. En son bayramda Gemlik'te oldu. 1.5 ay içinde Türkiye genelinde böyle bir deprem olursa benim için sürpriz olmaz. 6 veya 6.9 büyüklükleri arasında ise 99 deprem var. Bu da ortalama 13 aya tekabül ediyor. En son bu büyüklükte deprem 1 Mayıs 2003 tarihinde oldu ve bu tarihten sonra olmadı. Bugün veya yarın Türkiye'nin herhangi bir yerinde 6 ile 6.9 büyüklükleri arasında deprem olabilir. Çünkü bu Türkiye'nin bir gerçeği. Verilen sayılar bunu söylüyor. 7 ile 7.9 büyüklükleri 5-6 yılda bir oluyor ve şu ana kadar 23 tane oldu. Bütün bu bilgilerden sonra deprem olacak sualini sormak yerine deprem olacak gerçeğini kabul edeceğiz. Büyüklüğü ne olursa olsun bir depremin zararlarını, can ve ağır ekonomik kayıpları en aza çekmek için depreme hazırlıklı bir toplum haline gelmeliyiz. Korunma kültürüne sahip çıkıp yaygınlaştırmalıyız" dedi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.157 Saniyede Yüklendi.