Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Beli Kırık
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Beli Kırık

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
dafne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı dafne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Beli Kırık
    Gönderim Zamanı: 12-11-2006 Saat 13:54
  Malzemeler:
• 4 adet orta boy patlıcan
• 300 gr köftelik kıyma
• 1 adet soğan
• 2 adet orta boy domates rendesi
• 3-4 adet sivri biber
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 su bardağı su
• 1-2 diş sarmısak
• Tuz, karabiber, kekik

   Hazırlanışı:


Patlıcanlar kabukları alacalı soyularak tuzlu suda bekletilir. Bu arada kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kekik yoğurulur. Yoğurulan harçtan yuvarlak, yassı köfteler hazırlanır. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar tamamen koparılmadan enine 1 parmak kalınlığında dilimlere ayrılır. Hazırlanan köfteler patlıcan dilimlerinin arasına birbirinden kopmamasına dikkat edilerek yerleştirilir.

Köftelerin yerleştirilmesiyle kıvrılıp yarım ay şeklini alan patlıcanlar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Patlıcanların üzerine domates rendesi ilave edilir. Salça 1 bardak su içerisinde ezilir. Hazırlanan karışım 1 çay kaşığı tuz da eklenerek tepsiye dökülür. Patlıcanların aralarına sivri biberler ve birkaç adet sarmısak yerleştirilir fırın’ da 4. kademede patlıcanlar ve köfteler kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır.

 
no imza no problem...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.