Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Eğitim Dünyası > Öğretmenler ve Adaylar
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Öğretmenlere 8 bin YTL ödüllü yarışma
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Öğretmenlere 8 bin YTL ödüllü yarışma

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öğretmenlere 8 bin YTL ödüllü yarışma
    Gönderim Zamanı: 02-11-2006 Saat 21:48
 
Eğitim-Bir-Sen, öğretmenlere yönelik 8000 YTL ödüllü bir yarışma başlattı. Yarışmanın konusu “Unutamadığım Öğretmenim” adını taşıyor.

Eğitim-Bir-Sen öğretmenler arası hatıra yarışması düzenliyor. Geçen yıl “Hatıranız Hatıramız Olsun” sloganı ile Türkiye geneli Öğretmenlik Hatıraları Yarışması” düzenleyen Eğitim-Bir-Sen ; Türkiye genelinde dereceye giren 81 eseri kitaplaştırmış ve “Mum Işığında Son Mahnı” adında bir kitap çıkararak 15.000 adet ücretsiz dağıtmıştı.

Öğretmenler arsında sendikalı, sendikasız, emekli, çalışan gibi ayırım yapmadan bütün öğretmenlere yönelik olarak yapılan ödüllü hatıra yarışması sonunda dereceye girenlere, geçen yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde Milli Eğitim Bakanı’nın katılımı ile ödülleri verilen öğretmenlerin hatıraları kitaplaştırılmış ve edebiyat çevresinde büyük ilgi uyandırmıştı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Öğretmenler Arası Ödüllü Hatıra Yarışmasının konusu “Unutamadığım Öğretmenim”. Öğretmenlerin belleklerinde iz bırakan öğretmenleri ile ilgili anılarını yazmalarını isteyen sendika toplam 8000 YTL ödül dağıtacak.

Konu ile ilgili Açıklama yapan Sendikanın İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yalçın; amaçlarının öğretmenlik mesleğinin güzel yanlarını ortaya çıkarmak ve kamuoyu ile paylaşmak olduğunu ifade etti.

Şube Başkanı Yalçın; sendikaların genelde ücret talepleri ile gündeme geldiğini ifade ederek “Ücret Sendikacılığı” kavramının öğretmenler gibi sendikaları da rahatsız ettiğini söyleyerek; biz hizmet ve akademik sendikacılığı önemseyen çalışmalar ile sendikacılığın Türkiye’de yaygın olan ezberini bozuyoruz dedi. Öğretmenlik mesleği sadece ücret için yapılamayacak tek meslek olduğunu söyleyen Yalçın; Öğretmenlik Hatıraları Kitabını ( Mum Işığında Son Mahnı) okuyan ve duygu sahibi olan herkesin öğretmen olmak isteyeceği söyledi. Şube Başkanı Ali Yalçın; Aslında bu kitap bütün eğitim fakültelerinde öğretmen adaylarına zorunlu olarak okutulmalı diyerek iddialı konuştu.

Geçen yılki yarışmaya Türkiye genelinden yoğun bir katılım olduğunu ifade eden Yalçın; Şubemize 11 eser gelmiş ve Kartal’dan Öğretmen Süreyya Şahin’in “Becayiş” isimli eseri bölge birincisi olarak kitaba girmiştir dedi.

“Unutamadığım Öğretmenim” yarışmasına 03.12.2006 tarihine eserlerin gönderilmiş olması gerekiyor. Yarışma ile ilgili sendikanın İstanbul Şubelerinden bilgi alınabildiği gibi www.egitimbirsen.org.tr adlı sendikanın resmi sitesinden de bilgi alınabilecek. Telefonla bilgi almak isteyenler, sendikanın 0 505 681 61 18 numaralı öğretmen hattından bilgi alabilirler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.184 Saniyede Yüklendi.