Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Kanserlilerin yüzde 26’sında depresyon var
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Kanserlilerin yüzde 26’sında depresyon var

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kanserlilerin yüzde 26’sında depresyon var
    Gönderim Zamanı: 11-10-2006 Saat 22:16
- Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, Türkiye'de ruh sağlığı sorunlarında artış olduğunu belirterek, kanser hastalarının yüzde 26'sında, şeker hastalarının yüzde 27'sinde ve kalp damar hastalarının yüzde 20'sinde depresyon tespit edildiğini söyledi

Dr. Çatak, Dünya Ruh Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, insanda ruh ve bedenin beraber çalışan iki oluşum olduğuna dikkat çekerek, herhangi birinde meydana gelen bir hastalığın diğerinde de denge bozulmasına ve hastalıklara yol açtığını söyledi. Bedensel bir hastalığın, kişide ruhsal olarak üzüntü, keder, sıkıntı gibi olumsuz duygulara neden olduğunu ve ruhsal sorunların da bir çok hastalığa zemin hazırladığını vurgulayan Çatak, psikiyatride bu duruma 'uyum bozukluğu' adı verildiğini ve oldukça yaygın olarak görüldüğünü bildirdi.

Ülkemizde ruh sağlığı sorunlarında artış olduğunu kaydeden Çatak, kanser hastalarının yüzde 26'sında, 4 milyon şeker hastasının yüzde 27'sinde ve 1 milyon 200 bin kalp damar hastasının yüzde 20'sinde depresyon tespit edildiğini ifade ederek, toplumumuzda psikiyatrist ve psikologlara gitme alışkanlığı bulunmadığını, ruh sağlığı konusunda uzman bu kişilere başvurma ve yardım almanın çok önemli olduğuna işaret etti.

Sigara ve alkol kullanımının ruh sağlığına çok olumsuz etki yaptığına dikkat çeken Çatak, "Sigara ve alkol kullanımı yol açtığı bedensel zarar ve ölümlerin yanı sıra, kişilerin ruh sağlığına da büyük zarar veriyor. Bağımlılık yapma özelliği olan sigara ve alkol; kişi ve toplumlarda her açıdan kayıplara yol açıyor" dedi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.177 Saniyede Yüklendi.