Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Eğitim Dünyası > Üniversiteler & Kampüsler
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Üniversitelere yeni ek yerleştirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Üniversitelere yeni ek yerleştirme

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Üniversitelere yeni ek yerleştirme
    Gönderim Zamanı: 10-10-2006 Saat 23:38
 
Üniversitelere yeni ek yerleştirme  
Üniversitelerde boş kalan kontenjanlar için yeni bir yerleştirme yapılacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, YÖK kararı uyarınca, 2006-ÖSS sonucunda merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanlar ile ek yerleştirme sonucunda boş kalan ve kayıt yaptırmayan adayların yerine 2006-2007 öğretim yılı için ''2. Ek Yerleştirme'' yapılacak.

 
Adayların 2. Ek Yerleştirmede tercih yapabilmesi için 2006-ÖSYS merkezi ve ek yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programları hariç) olmaları gerekiyor.

 
2006 yılında özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olan adaylar 2. Ek Yerleştirmeye başvurabilecekler.

Bu çerçevede, merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programları, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tarafından tercih edilebilecek. Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan kılavuzdaki Tablo 4'te yer alan lisans ve Tablo 3B'de yer alan ön lisans programlarını yalnızca, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecekler. Tablo 3A'daki ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacak.

2. Ek Yerleştirme için adaylar 16-18 Ekim 2006 tarihleri arasında başvurabilecekler. 2. Ek Yerleştirmeye ilişkin kılavuz bu tarihler arasında ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacak. Adaylar kılavuzu aynı zamanda belli yerlerden satın alabilecekler. Satış noktaları daha sonra ÖSYM'nin internet sitesinden ilan edilecek.

Tercih işlemleri liselerdeki başvuru merkezlerinden 2 YTL karşılığında yapılacak. Adaylar, tercih formlarını internet üzerinden de gönderebilecekler. Başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacak.

2006-ÖSS sonuçlarına göre merkezi yerleştirmenin ardından yapılan ilk ek yerleştirme sonucunda üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarında toplam 43 bin 255 boş kontenjan bulunuyor. Devlet üniversitelerinin lisans programlarında 8 bin 141, vakıf üniversitelerinin lisans programlarında 9 bin 268, KKTC'deki üniversitelerin lisans programlarında da 6 bin 966 olmak üzere toplam 24 bin 375 boş kontenjan kalmıştı.

Ek yerleştirme sonucunda bu yıl lisans programlarında geçen yıllara göre çok daha fazla açık kontenjan bulunuyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.145 Saniyede Yüklendi.