Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Fransa önce kendine baksın
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Fransa önce kendine baksın

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Fransa önce kendine baksın
    Gönderim Zamanı: 10-10-2006 Saat 06:34
 
"Fransa önce kendine baksın"  
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni sorunuyla ilgili Fransa İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy'nin 3 şartına yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, Fransa Ulusal Meclisi'nde 12 Ekim'de görüşülecek olan sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza öngeren yasa teklifiyle ilgili Fransa İçişleri Bakanı ve aynı zamanda UMP Lideri Nicolas Sarkozy'nin öne sürdüğü 3 şartla ilgili yanıt verdi.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta, Sorkozy'yi genel başkan sıfatıyla arayarak, söz konusu yasa tasarısının iki ülke ilişkilerine zarar vereceğini, demokrasi ve özgürlüklerle bağdaşmayacağını ve bunun kabul edilebilir olmadığını iletti.

Başbakan Erdoğan, Sarkozy'ye bu konuda neler yapılabileceğini sorarken, UMP Lideri'nin de konuyu değerlendirip kendisine döneceğini bildirdi. Daha sonra Erdoğan'ı arayan Sarkozy'nin 3 öneride bulunduğu bildirildi.''Soykırımı araştıracak komisyonda tarihçilerin yer alması şartı olmaması, TCK'nın 301'inci maddeyi kaldırılması ve Ermenistan ile Türkiye sınırının açılmasını sağlanması'' önerileri getiren Sarkozy'ye Başbakan Erdoğan, ''açık ve şeffaf'' tarafın Türkiye olduğunu iletti.

Erdoğan, Türkiye'nin, konunun araştırılması için ortak bir komisyon kurulması yönündeki iyi niyetli yaklaşımına gerekli karşılığı alamadığını kaydetti. TCK'nın 301. maddenin bu konuyla hiçbir ilgisi bulunmadığını belirten Başbakan Erdoğan, soykırım iddialarının inkarını suç sayan teklif sebebiyle Fransa'nın Türkiye'ye ''söz söyleyecek durumda olmadığını'' vurguladı. Erdoğan, ''Fransa'nın, Türkiye'ye söz söyleyecek durumda değil, önce kendine bakması gerektiğini'' söyledi.

Sınır kapısına ilişkin öneriyi de yanıtlarken Başbakan Erdoğan, önce, Türkiye'nin iyi niyetli yaklaşımına, Ermenistan'ın da iyi niyetli yaklaşım
göstermesi gerektiğini söyledi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.157 Saniyede Yüklendi.