Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sinema
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Oscar’da : En İyi ler belli oldu..
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Oscar’da : En İyi ler belli oldu..

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Oscar’da : En İyi ler belli oldu..
    Gönderim Zamanı: 08-03-2006 Saat 01:20
Akademi ödülleri olarak da bilinen Oscar Ödülleri'nin 78'incisi Los Angeles'ta düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu. 'Crash', 'En İyi Film', Philip Seymour Hoffman 'En İyi Erkek Oyuncu', Reese Witherspoon da 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü aldı.

Amerikan Sinema Bilimleri ve Sanatları Akademisi tarafından ünlü Kodak Tiyatrosu'nda düzenlenen ve ABC televizyondan canlı olarak yayınlanan ödül töreninde altı dalda aday gösterilen 'Crash', 'En İyi Film' ödülünü aldı.
'En İyi Orjinal Senaryo ve En İyi Kurgu' ödüllerini de alan 'Crash' gecenin yıldızı olurken, 'Brokeback Dağı' filminin yönetmeni Ang Lee de 'En İyi Yönetmen' ödülüne layık görüldü.

Philip Seymour Hoffman 'Capote' filminde canlandırdığı eşcinsel yazar Truman Capote tiplemesiyle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık görülürken, Reese Witherspoon da 'Walk the Line' filminde canlandırdığı country şarkıcısı June Carter karakteri ile 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünün sahibi oldu.

'Syriana' filmindeki rolüyle 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülünü alan George Clooney Oscar ödülleri tarihinde birinde oyuncu, birinde yazar ve yönetmen olmak üzere iki ayrı filmde üç dalda aday gösterilen ilk isim olmuştu. Gecede 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' dalında Oscar heykelciğini ise 'Constant Gardener' filmindeki rolüyle Rachel Weisz aldı.

78. Oscar ödül töreninde, 'En İyi Orjinal Senaryo' ödülünü 'Crash' filminin senaryosunu kaleme alan Paul Haggis & Bobby Moresco kazanırken, 'En İyi Uyarlama Senaryo' ödülünü de 'Brokeback Dağı' filminin senaryosunu uyarlayan Larry McMurtry ve Diana Ossana aldı.

'En İyi Kurgu' ödülünü 'Crash' filmindeki başarısıyla Hughes Winborne alırken, 'King Kong' filmi de 'En İyi Ses Düzeni', 'En İyi Ses Kurgusu' ve 'En İyi Görsel Efekt' ödüllerini alarak geceden üç ödülle ayrıldı.

Japon filmi 'Memoirs of a Geisha' da gecede üç ödül alan filmler arasında yer aldı. 'En İyi Sanat Yönetmeni' ödülünü John Myhre ve filmin set dekorasyonunu yapan Gretchen Rau paylaşırken, 'En İyi Görüntü Yönetmeni' ödülünü Dion Beebe, 'En İyi Kostüm Tasarımı' ödülü de Colleen Atwood aldı.

'En İyi Belgesel Film' ödülüne, 'March of the Penguins', 'En İyi Kısa Belgesel Film' ödülüne ise 'A Note of Triumph: The Golden Age of Norman Corwin' layık görüldü.

'En İyi Animasyon Filmi' dalındaki ödül 'Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit'e giderken, 'En İyi Kısa Animasyon Filmi' ödülü de 'The Moon and the Son: An Imagined Conversation' adlı filme verildi.

'En İyi Makyaj' ödülünü fantastik epik 'The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe' filmiyle Howard Berger ve Tami Lane'in paylaştığı gecede, Gustavo Santaolalla 'Brokeback Mountain' filmi için yaptığı müzikle 'En İyi Müzik', Jordon Houston, Cedric Coleman ve Paul Beauregard da 'Hustle&Flow' filmi için besteledikleri 'Hard Out Here For a Pimp' adlı şarkıyla 'En İyi Şarkı' ödülünü aldı.

Gecede 'En İyi Yabancı Film' ödülü 'Tsotsi' adlı film ile Güney Afrika Cumhuriyeti'ne giderken, 'Oscar Onur' ödülüne de Robert Altman layık görüldü.

En İyi Film: "Crash"
En İyi Yönetmen: Ang Lee (Brokeback Mountain)
En İyi Erkek Oyuncu: Philip Seymour Hoffman (Capote)
En İyi Kadın Oyuncu: Reese Witherspoon (Walk the line)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: George Clooney (Syriana)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Rachel Weisz (The Constant Gardener)
En İyi Yabancı Film: Tsotsi (Güney Afrika Gavin Hood)
En İyi Orijinal Senaryo: Paul Haggis & Bobby Moresco (Crash)
En İyi Uyarlama Senaryo: Larry McMurtry ve Diana Ossana (Brokeback Mountain)
En İyi Kurgu: Hughes Winborne (Crash)
En İyi Ses Düzeni: King Kong
En İyi Ses Kurgusu: King Kong
En İyi Görsel Efekt: King Kong
En İyi Sanat Yönetmeni: John Myhre ve Gretchen Rau (Memoirs of a Geisha)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Dion Beebe (Memoirs of a Geisha)
En İyi Kostüm Tasarımı: Colleen Atwood (Memoirs of a Geisha)
En İyi Belgesel Film: March of the Penguins
En İyi Kısa Belgesel Film: A Note of Triumph: The Golden Age of Norman Corwin
En İyi Animasyon Filmi: Wallace & Gromit: The Curse of the Were Rabbit
En İyi Kısa Animasyon Filmi: The Moon and the Son: An Imagined Conversation
En İyi Makyaj: Howard Berger ve Tami Lane (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe)
En İyi Müzik: Gustavo Santaolalla (Brokeback Mountain)
En İyi Şarkı: Hard Out Here For a Pimp (Jordon Houston, Cedric Coleman ve Paul Beauregard "Hustle&Flow")
Oscar Onur ödülü: Robert Altman
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.