Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - İphone'u Hızlandırmanın 5 Yolu
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

İphone'u Hızlandırmanın 5 Yolu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
yıldız Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 07-03-2012
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı yıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İphone'u Hızlandırmanın 5 Yolu
    Gönderim Zamanı: 27-03-2012 Saat 00:51
iPhone'unuz veya iPad'iniz eskisinden yavaş çalışmaya başladıysa, iyi bir temizliğin zamanı gelmiş olabilir. İster iOS 5 ile yavaşlayan iPhone 3GS'niz olsun, ister zamanla hantallaşan iPhone 4'ünüz veya iPad'iniz, bu ipuçlarını izleyerek onu temizleyebilir ve eski, hızlı haline getirebilirsiniz.

1. Kullanım miktarına bakın


Ayarlar simgesine tıklayın ve Genel'i seçin, ardından Kullanım'a tıklayın. En üstte kaç GB'ın boş olduğunu ve kaç GB'ın kullanıldığını göreceksiniz. Burada tek bilmeniz gereken, boş alanınızın en az yüzde 10 olması.

Herhangi bir uygulamayı seçtiğinizde, uygulamanın boyutunu ve uygulamaya ait belge ve verilerin boyutunu göreceksiniz. Bu bilgi bazen uygulamanın değil, size ait verilerin boş alanı tükettiğini görmenizde yardımcı olabilir.

2. Uygulamaları silin

Daha fazla boş alan açmak için bazı uygulamaları, müzikleri, videoları ve diğer verileri silmeniz gerekecektir. Önceki adımdaki ekrandan bir sonraki bölüme geçin ve yüklü uygulamaların listesini açın. Liste otomatik olarak uygulamaların boyutuna göre dizilecek, en çok yer kaplayan uygulamalar en üstte yer alacaktır.

En üsste muhtemelen Müzik veya Video yer alacaktır. Bu uygulamaları silemeseniz de bazı müzik ve videolarınızı 3. adımda anlattığımız gibi silebilirsiniz. Ancak öncelikle silmek isteyebileceğiniz uygulamaların listesine göz atmanızda fayda var.

3. Şarkıları, albümleri, podcast'leri ve videoları silin

Kullanım ekranındayken Müzik veya Video seçeneğini seçin. Sonraki ekranda müzik ve podcast veri kullanımını özet olarak göreceksiniz. Bunları sağ üstteki Düzenle düğmesine basarak ardından beyaz çizgili kırmızı çember simgesine basarak ve Sil'i seçerek temizleyin.

Parçaları ve albümleri uygulama içinden silmeniz de mümkün. Bunu yapmak için ilgili uygulamayı çalıştırın, silmek istediğiniz öğelerin listesini bulun ve sağdan sola sürükleyerek silme hareketini kullanın. Silme düğmesi belirdiğinde ona basın.

4. Fotoğrafları silin

Fotoğraflarınızı bilgisayarınıza kaydettikten sonra onları iPhone'unuzdan veya iPad'inizden silmek için Fotoğraflar uygulamsına gidin ve herhangi bir albümü açın. Sol üstteki oklu kare simgesine basın, silmek istediğin fotoğraflara tek tek dokunun ve hepsini seçtiğinizde kırmızı sil düğmesine dokunun.

5. Safari önbelleğini temizleyin

Boş alan açmanın diğer bir yolu da Safari Web tarayısının önbelleğini temizlemektir. Ayarlar > Safari yolunu izleyin. Burada Geçmişi Temizle ve Çerezleri ve Verileri Temizle düğmeleri karşınıza çıkacak. Safari'yi daha önce hiç temizlemediyseniz, her iki seçeneği de kullanabilirsiniz.

Safari'de Gelişmiş > Web sitesi verileri altından "Tüm Web Sitesi Verilerini Temizle" seçeneğini kullanarak, daha fazla boş alan açmanız da mümkün olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.