Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar > Windows İşletim Sistemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Faydalı  Windows 7 Kısayolları
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Faydalı Windows 7 Kısayolları

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
halil.316 Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 09-10-2010
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 369
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı halil.316 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Faydalı Windows 7 Kısayolları
    Gönderim Zamanı: 19-03-2012 Saat 14:00


Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7 kullanıcılar için faydalı birçok özelliğe sahip. İşte Windows 7 için özel ipuçları...


Windows Vista ile imajını zedeleyen Microsoft ciddi bir müşteri kaybı yaşamıştı. Firmanın CEO'su Steve Ballmer'ın bile en büyük başarısızlığımız diye adlandırdığı Vista'nın kötü imajını Windows 7 düzeltmeye başladı.

Yaklaşık bir yıldır piyasada olan bu işletim sistemi kullanıcıların oldukça ilgisini çekti. Vista'ya göre daha kullanıcı dostu olan Win 7'de herkesin kullanabileceği kolay bir sistem bulunuyor.

Hem Windows 7 Hem de Vista İçin Faydalı
Firma, yeni kısayollar tasarlayarak yeni işletim sistemini daha pratik hale getirdi. Windows 7'de işinize yarayacak en iyi 10 kısayolu bu ipucu köşemizde biraraya getirdik.

Buradaki kısayol tuşlarının bazıları Windows Vista'da da çalışabiliyor.


1. Yeni Klasör Açma



Windows 7'ye özel olan bu kısayol yeni klasör açmak için fareyle uğraşmanıza gerek bırakmıyor. Klavyeden aynı anda Ctrl+Shift+N tuşuna basarak istediğiniz kadar yeni klasör açabilirsiniz.


2. Admin Olarak Açmak



Windows 7'nin getirdiği güvenlik gerekçelerinden biri de Exe uzantılı programları çalışmalarını sınırlamak için admin olarak aç özelliğini kullanmak. Normalde her Windows sürümünde bulunan bu özellik Win 7'de daha belirgin hale gelmiş. Programları açarken artık sağ tıklayıp bu komutu çalıştmak yerine Ctrl+Shift ve sol tuşa tıklamanız yeterli.


3. Komut Pencerisini Burada Aç



Bir klasörü ya da dosyayı açarken komut pencerisini burada aç özelliğini aktif etmek için Shift+sağ tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.


4.Araç Çubuğunda Hızlı Geçiş



Windows 7'de daha pratik bir hale gelen araç çubuğunu hızlıca kullanmak için Windows tuşu +T kısayolunu kullanmanız yeterli.


5. İki Monitörü Rahat Kullanma



Günümüzde grafikerler kadar ev kullanıcıları da oyun zevklerinden dolayı çift monitör kullanmaya başladı. Bu iki monitör arasındaki görüntüyü düzenlemek için ekstra programlara ihtiyacınız yok. Eğer iki monitörünüz varsa ve görüntüyü yönetmek istiyorsanız Windows tuşu + Shift + Sol ya da Sağ yön tuşlarını kullanabilirsiniz.


6. Sistem Bilgisine Ulaşma



Donanımınıza Windows'un verdiği puanı okumak ve özel ayarlara ulaşmak için sistem menüsüne girmeniz lazım. Windows tuşu + Pause kısayolunu kullanarak hızlıca bu ekrana ulaşabilirsiniz.


7. Araç Çubukları Arasında Yolculuk



Windows 7'de araç çubuğuna atadığınız programları Windows tuşu ve 1-9 arası bir rakam kullanarak çalıştırabilirsiniz.


8.Gönder Seçeneklerini Atırmak



Windows'ların hepsinde bulunan gönder mensü Win 7'de daha geniş hale getirebiliyor. Bunun için yollamak istediğiniz dosya ya da klasörün üzerine gelin Shift + Sağ tuşuna basın.


9.Saatin Yanındaki Sembolleri Açmak



Saatin yanında bulan ve önemli işlere yarayan semboller Windows 7'de özel bir menü altında toplandı. Buradaki simgelere ve programlara ulaşmak için Windows tuşu + B'ye basmanız yeterli.


10. Araç Çubuğunda Yeni Sekme Açmak



Windows 7'de ön plana çıkartılan araç çubuğu pencereleri standart ayarlarda sorun olabiliyor. Çünkü, siz buradan pencere açtıkça onlar tek bir grup altında toplanıyor. Yeni pencere açmanız gerekiyorsa, Shift+ sol tuşa tıklama tuşuna basabilirsiniz.


Düzenleyen halil.316 - 19-03-2012 Saat 14:00
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.145 Saniyede Yüklendi.