Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Casus Yazılım'ı şöyle Tanımlayabiliriz
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Casus Yazılım'ı şöyle Tanımlayabiliriz

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Casus Yazılım'ı şöyle Tanımlayabiliriz
    Gönderim Zamanı: 25-03-2011 Saat 14:17
Casus Yazılım'ı şöyle tanımlayabiliriz:

Kullanıcının izni veya kontrolü dışında çalışarak, yeleştiği sistemin kullanıcısı ve bu kullanıcının en masum şekliyle internet alışkanlıkları ile ilgili reklam amaçlı bilgi toplayan yazılımlardır. Başka bir program aracılığı ile gelebileceği gibi internetten indirilerek de sisteminize bulaşabilirler.

Casus yazılımlar kullanıcının sadece sörf alışkanlıkları ile ilgilenebileceği gibi e-mail şifreleri gibi önemli, kredi kartı şifreleri gibi hayati bilgileri de çalabilecek duruma gelmişlerdir. Bu tür programlar uzun vadede problemler yaratabilecekleri gibi kısa vadede de internet bağlantı hızını yavaşlatma, sistem kaynaklarını kullanıcı bilgisi dışında kullanarak performans düşüklüğüne neden olabilirler.

Aslında bu tür programlar genellikle kullanıcının bilgisi dışında sisteme yerleşseler de bazı durumlarda üreticilerinin yasal dayanak bulmak istemeleri nedeniyle programların lisans anlaşmalarında genelde ya en sonda ya da dikkat çekmeyecek bir köşede, küçük bir yazıyla çok kısa da olsa bahsedilirler. Yani genellikle okunmayan bu anlaşmalar sayesinde bu casus yazılımların sisteme bulaşmasını kendi ellerimizle kabul etmiş durumuna düşeriz.

Bu yazılımları "Ticari Amaç Taşıyanlar" ve "Bilgi Çalma Amacı Taşıyanlar" olarak sınıflandırabiliriz. Ticari amaç taşıyanlar genellikle intenet alışkanlıklarınızı ve e-mail adresinizi reklam amaçlı e-mail gönderen sitelere satmakta kullanılan casus yazılım türüdür. Modeminizi kullanarak ücretli numaraları arayan ve telefon faturalarınızın bir hayli kabarmasına neden olan "Dialer" lar da bu gruba girmektedirler. Bilgi çalma amacı taşıyanlar ise klavye vuruşlarını kaydederek ya da ekran görüntüsü yakalayarak kredi kartı şifreleri gibi önemli bilgilerinizi çalmak için kullanılan yazılımlardır.

Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.188 Saniyede Yüklendi.