Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - MSN Yazışmalarınız üçüncü Kişiler Tarafından Okunamasın
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

MSN Yazışmalarınız üçüncü Kişiler Tarafından Okunamasın

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: MSN Yazışmalarınız üçüncü Kişiler Tarafından Okunamasın
    Gönderim Zamanı: 24-03-2011 Saat 14:35
Uzun zamandır süre gelen bir tartışma acaba MSN, YAHOO, ICQ vb. IM programlarında yazışmalarımız takip ediliyor mu? 1 – 2 ay öncesinde Türkiye’de özel bir kanalda da bu konu ana haberlere taşınmıştı. Bu tartışmaların gerçek olup olmadığını düşünmek size kalmış ama internette birkaç yılını geçirmiş tecrübeli kullanıcılar “Sniff” olayından haberdardırlar ve bu olayın hiçte zor olmadığını bilirler.
 
Nedir bu “sniff “ olayı?
 
“Sniff” Türkçeye “koklama” olarak çevrilebilir. Bilgisayar ortamında “Paket Koklama” olarak tanımlanabilir.

Paket Koklama: Ağ üzerinde iletilen verilerin çalınması işlemine paket koklama denir. Bir paket koklayıcı ağ üzerindeki tüm trafiği kontrol etmek için bilgisayar içerisine yerleşir ve kendi kendine çalışır. Bunlar yazılımsal ya da donanımsal olabilir. Birçok koklayıcı, ayrımsız tür olarak adlandırılan “promiscuous mode” özelliğine sahip Ethernet kart modülü vasıtasıyla kendileri haricinde diğer kullanıcılara iletilen paketleri de izinsizce ele geçirip, işleyebilirler. Bazı UNIX bilgisayarlarda tek bir komut satırı yazarak bilgisayarın ayrımsız tür ile çalışması sağlanabilir (Daha Fazla Bilgi İçin: PDF veya HTML bağlantılarına bakabilirsiniz.

Asıl konumuza geri dönelim. MSN YAHOO vb. IM programlarınızda yazdıklarımız başkaları tarafından okunamasın diyorsanız www.scway.tr tarafından geliştirilen SIMP programıdır. Program kısaca IM programlarını kullanarak yaptığınız konuşmaların, şifrelenerek güvenli hale getirilmesini sağlayan, çift yönlü çalışan bir kriptolama eklentisidir diye tanımlanabilir. Kurulumu ve kullanımı çok basit olan bu programı web sitesinden temin edebilirsiniz. Yazışmalarınızın kriptolanması için programın her iki tarafta da kurulu olması gerekiyor. İki tarafta kurduktan sonra “Public Key” ler  karşlıklı olarak alınmakta ve daha sonraki yazışmalarınızda otomatik olarak şifrelenmektedir. Karşı tarafta kurulu değilse yazılar “kırmızı” kurulu ise “yeşil” renkte çıkmaktadır.

Detaylı bilgi ve yükleme adresi:
 
 
Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.178 Saniyede Yüklendi.