Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - PC'nizi Korumanın 10 Yolu !
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

PC'nizi Korumanın 10 Yolu !

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: PC'nizi Korumanın 10 Yolu !
    Gönderim Zamanı: 24-03-2011 Saat 14:15
Kullandığınız bilgisayar sistemlerinin virüslerden etkilenmemesi, saldırılardan korunması ve sık sık arıza çıkarmasını engellemenin yolu internette saklı. " İnternette sörf yaparken veya bir programı çalıştırırken sistem çok yavaş çalışıyor, e - posta kutusuna gelen yüzlerce spam (istenmeyen e - posta) artık çok oluyor, bilgisayar son günlerde sık sık arıza vermeye başladı. " Hemen hemen tüm bilgisayar kullanıcıları bu ve buna benzer pek çok cümle kurabilir, yaşadıkları sıkıntılara dair. Özellikle internette içeriğin zenginleşmesi ve sörf yapan sayısının artmasının ardından kullanıcıların bilgisayarlarında yaşadığı sorunlar da artmaya başladı.

Ancak pek çok araştırmaya göre, bilgisayarda yaşanan sorunların çoğu kullanım hatasından veya gerekli programların sistemde yüklü olmamasından kaynaklanıyor. İşte size bilgisayar kullanımında sorunları en aza indirmenin ve sisteminizi saldırılardan korumanın 10 basit yolu:
 
 
1) Bilgisayarlara en çok zararı virüsler verir. En azından bir antivirüs programını bilgisayarına yüklemelisiniz. McAfee Virusscan,Norton Antivirüs,TrendMicro PC -cilin gibi bilinen markaların antivirüs programını yükleyebilirsiniz.

2) İnternette güvenli sörf yapmak ve ve başka kullanıcıların bilgisayarınıza sızmasını önlemek için firewall yükleyin. Bunun için de McAfee ve Norton ’un sistemleri kullanılabiliceği gibi, BlackICE PC Protection veya Zone Alarm gibi yazılımlar kullanılabilir.

3) Haftalık olarak Microsoft`un yayımladığı yamaları kontrol ederek, yükleyin.
 
4) İnternet için kullandığınız Internet Explorer ve Netscape gibi tarayıcıların güvenlik ayarı bölümlerini yüksek öncelikli duruma getirin.

5) Bilgisayara program yüklerken, art arda gelen kutuları okumadan `evet` tuşuna basmayın.

6) Sisteme sızacak casus programları önlemek için anti - casus yazılım yükleyin.(Ad-aware-Spy sweeper-Spybot vb.)

7) İnternet sitelerinin hızlı kullanım tuşlarının yer aldığı yazılımları bilgisayarınıza yüklemeyin. Cool Kullandığınız yazılım ve programların hangi şirket tarafından sertifika altına alındığını kontrol edin.

9) Online alışveriş yaparken; sitenin 128 SSL şifreleme teknolojisini desteklediğini kontrol edin. 128 SSL logosu olmayan siteden alışveriş yapmayın.

10) Size gelen e - posta`ların eklerini açarken uzantılarına dikkat edin. Tanımadığınız kimselerden gelen elektronik postaları, özellikle `.exe` uzantılı dosyaları açmayın. Arkadaşlarınıza, gelen bu e - postaları göndermeyin.

Saygılar.
Yukarı Dön
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24-03-2011 Saat 17:20
Teşekkürler megabros  bu bilgilerden bir çok kişi faydalanacaktır. Herkesin okuyup faydalanmasını temenni ederim.
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25-03-2011 Saat 11:01
Rica Ederim..
 
Basit ama etkili yöntemler olarak algılanabilir.
 
Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.180 Saniyede Yüklendi.