Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Webmaster > Google
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Google'ın Püf Noktalarından Birkaçı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Google'ın Püf Noktalarından Birkaçı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
AJAN Açılır Kutu Gör
Super Moderator
Super Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 26-01-2007
Konum: İstanbul
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 319
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı AJAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Google'ın Püf Noktalarından Birkaçı
    Gönderim Zamanı: 30-12-2010 Saat 20:39
          Google'ın Püf Noktalarından Birkaçı

Web’de aradığınızı daha hızlı, daha kolay ve daha eğlenceli bir yolla bulun.

Görsel içeriğini filtrelemek

Google’da görsel araması yaptığınızda (images.google.com.tr) sonuçların tahmin edilenden çok daha fazla olduğunu fark etmişsinizdir. İstanbul yazıp aradığınızda bu makale yazıldığında 8,860,000 adet arama sonucuyla karşılaşılıyor. Ancak bu sonuçları azaltmanın bir yolu var.

İlgili Aramalar özelliği, size otomatik olarak daha anlamlı, spesifik anahtar kelimelerle (Kız Kulesi, İstanbul harita, eski İstanbul vb.) getirilmiş sonuçları önerecektir. Bununla birlikte, aramalarınızın sonuçlarını dosyanın büyüklüğüne, yukarıdan seçmeli menüden erişebileceğiniz Haber İçeriği, Yüzler, Küçük resim gibi seçeneklerle portre fotoğrafları, haber sitelerinde yer alan fotoğraflar, çizimler vb. farklı özellikli resimleri getirecek şekilde daraltabilirsiniz.

Yerel bilgi arayın

Eğer yaşadığınız veya seyahat etmeyi düşündüğünüz yerde bulunan mağazalar, restoranlar ve diğer iş yerlerini arıyorsanız, Google bu konuda da size yardımcı olacaktır. Bunun için arama sorgunuz içine aramayı gerçekleştirmek istediğiniz şehri yerleştirmeniz yeterli, ancak aradığınız sorguyu Google’ın anlayacağı dilde vermeniz gerekiyor. Örnek olarak “Turkish Food Berlin” (tırnak işareti olmadan) aramasını yaptığınızda, Berlin’de yer alan Türk lokantalarının adreslerine ve haritadaki konumlarına ulaşabilirsiniz. Bu servisin henüz Türkiye’nin illeri için işe yaramadığını hatırlatalım.

Boşlukları doldurun

Eğer bilinen bir cümle, şarkı sözü veya ünlü bir söz arıyorsanız, ancak cümlenin tamamını hatırlamıyorsanız bir yıldız hayatınızı oldukça değiştirebilir. Cümlenin hatırlamadığınız kısımları için koyacağınız bir yıldız (*) Google’ın aradaki boşluğu doldurmasına olanak tanıyacaktır. Mesela “uzun ince bir * gündüz gece” (tırnak işareti olmadan) sorgusu sizi Aşık Veysel’e götürecektir.

Sadece bir site üzerinde arama yapma

Belki de Google’ın en yararlı özelliği bu. PCnet üzerinde yer alan bir makalede, belki de forumlarda bulunan bir soruya cevap için, arama sorgunuza site:pcnet.com.tr yazdığınızda, sadece PCnet’in internet sitesi üzerinde bulunan cevaplara ulaşacaksınız.

Yabancı dilde arama

Google Çeviri (translate.google.com.tr) sorgunuzu bir dilden başkasına çevirmek için sizi bekliyor. Yapmanız gereken, Google Çeviri ana sayfasında “Çevir ve ara” linkine tıklamak ve aradığınız sorguya denk gelecek cevapları farklı dillerde de aramak.

Farklı dosya biçimlerini bulma

Google aramalarının birçoğu HTML biçimli dosyalara yönlenir; ancak bu ayarı PDF, Word, Excel, Flash gibi farklı dosya biçimlerine de yönlendirebilirsiniz. Bunu yapmak için git.pcnet.com.tr/132 adresini takip edin ve burada belirtilen dosya türlerini filetype özelliğiyle birlikte kullanın. Örneklemek gerekirse: kontrat filetype:doc işinizi görecektir.

Hesaplamalar ve çevirmeler

Google’ın gelişmiş hesap makinesi, İnternet üzerindeki en büyük yardımcılarınızdan biri; 7×9′un kaç olduğunu merak ediyorsanız sadece yazın ve arayın. Şüphesiz ki Google size 63 yanıtını verecektir, tabi isterseniz hesap makinesini zorlamak için (7×9) + (sqrt(10)^3) gibi daha zor bir soru sorabilirsiniz. Hesap makinesine ek olarak uzunluk, hacim, para birimi gibi aklınıza gelebilecek birçok dönüştürmeyi de yapabilirsiniz. Bunun için İngilizce kullanmanız yeterli. Mesela “21 inches in cm” size 53.34 cevabını verecek. Bu cevabın altında bulunan “hesap makinesi hakkında” bağlantısını incelemenizde büyük fayda var.

Sözlük anlamlarına bakın

Google cümleyi aradığınızda size hep arama sonuçlarını gösterir, ancak anlamlarıyla ilgilenmez. Ancak www.google.com.tr/dictionary adresindeki Sözlük servisine gittiğiniz zaman, karşınıza çıkan sözlükler içinde bu kelimelerin anlamlarına göz atabilirsiniz. Henüz Türkçe seçeneği yok ancak yabancı dile yeteri kadar hâkimseniz, kullanmaktan çekinmeyin. Bir kelimenin anlamını görmek için başına “define:” yazarak aratmayı da deneyebilirsiniz.

TEŞEKKÜRLER.....



Düzenleyen AJAN - 31-12-2010 Saat 16:54


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.145 Saniyede Yüklendi.