Uyarı!  Sitemize Üye Olmak İsteyenler Hakkında:

==========================================================

Görülen lüzum üzerine yönetici onaylı üyelik sistemine geçilmiştir. Yapmanız gereken formumuza üye olduktan sonra kullanıcı adınızı üye olurken kullanmış olduğunuz mail hesabından kral@bilgineferi.com adresine gönderip üyeliğinizin aktif edilmesini talep etmektir.

Not: Yukarıdaki işlemi gerçekleştirmeyen üyelerin üyelikleri kabul edilmeyecektir.

Bilgineferi.com üyesi değilseniz forumlarımıza mesaj yazabilmek için kayıt olmanız gerekmektedir. İsterseniz bilgi içerikli forumlarımızı misafir olarak ta gezebilirsiniz.

==========================================================

Reklam Alanı: | Master Sistem (Tek Anahtar Bütün Kilitleri Açar)  | Otel Kilitleri  |  Kartlı Kilit Sistemleri | Duşakabin  | Kale Çelik  Kapı Kasa Kilit Yetkili Servis/Bayi | Kartlı Otel Kilit Sistemleri
   
Sitemize Reklam vermek ister misiniz ?  
Site Tanıtımı Yap Kapat

     Ana Sayfa     Şarkı Sözleri     Radyo & TV     Yeni Mesajlar     Üye Listesi     Arama            Üye Ol     Giriş

 

Bilgi Neferi Formuna Hoş geldiniz...

Reklam Alanı

  Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınSes Aygıtı Devre Dışı - Kab ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınMaalesef Bu Video Oynatıla ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınBilgisayara takılan Usb Fl ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınŞirketler için özel olarak  ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınSensible World of Soccer 96 ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınDeskGate Firma ve Kurumlara ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınBeton Vibratörü    Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayıninşaat malzemeleri - Sıfır, ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınTürksat Otomatik Kanal Tara ...    Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınok.ru video (dizi - film) i ...    

Network
 Bilgineferi.com :Donanım & Hardware :Network
Mesaj icon Konu: ACİİİİLLLL YARDIMMMMMM !!!! Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
  Bu konuyu paylaş  
Translate
Yazar Mesaj
halil.316  
Moderator
Moderator
Simge
Üye Bilgileri

Kayıt Tarihi: 09-10-2010
Üye Numarası : 9555
Konum: Turkey
Mesajlar: 369
Rep Puan
Rep: 153


Alıntı halil.316 Cevaplabullet Konu: ACİİİİLLLL YARDIMMMMMM !!!!
    Gönderim Zamanı: 12-10-2010 Saat 19:06
Evimde 2 tane pc var ve bunun için arkadaştan bec 5102 diye 4 portlu bir modem aldım. bu modemi 1.bilgisayarıma takıp kurulumunu yaptım sonra diğer bilgisayarıda bu modeme bagladım.Suan 1.bilgisayar(kurulum yaptığım)bilgisayarda net var ama 2.bilgisayarda yok.verdiği hata ise;
"Yerel ağ bağlantısı" geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil.
budur.

Bilgisayarda asus p5gv-mx anakart bulunmaktadır.
win7 yukludur.hatanın orjinali resimlerde görüldüğü gibidir.
ethernet kablosunda veya modemde bir sıkıntı yoktur.
cunku modemde 2. bilgisayarı bağladığım lan baglantısının ışığı yanıyor.
ethernet kartının driverini bir kaç kez sildim yeniden yukledim ama olmadı.diger forum sitelerinede baktım onların önerileri
Komut sistemine girin
önce
IPCONFIG /RELEASE

sonra
IPCONFIG /RENEW

yazın. Düzelecektir. dediler ama duzelmedi.
arkadaşlar bu sorun nasıl düzeltilebilir lütfen yardım edin..
ilginiz için şimdiden herkese tesekkur ederim.
resim linkleri;
ttp://rapidshare.com/files/424630705/Adsae_z.jpg
http://rapidshare.com/files/424630705/Adsae_z.jpg
İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
invertor  
Security Professional
Security Professional
Simge
Üye Bilgileri
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Üye Numarası : 1703
Mesajlar: 3326
Rep Puan
Rep: 2243


Alıntı invertor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-10-2010 Saat 20:29
Öncelikle resimleri rapidshare.com a değilde www.imageshack.us ye upload etmenizi tavsiye ederim
 
Sorunuza gelince
 
Sırası ile aşağıdaki işlemleri uygulayınız
 
Denetim masasından  Ağ ve Paylaşım Merkezi tıklayın 
 
Karşınıza gelen ekrandan  "Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" menüsüne tıklayın 
 
Karşınıza gelen ekrandan  Yerel ağ bağlantınızın üzerine sağtıklayıp özellikler diyin 
 
Karşınıza gelen ekrandan  Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)   ün üzerine çift tıklayın
 
Karşınıza gelen ekrandan  Aşağıdaki İp adresini kullan seçeneğini seçin
 
İp adresi kısmına  192.168.1.15 yazın
Alt Ağ maskesi kısmına tıkladığınızda otomatik olarak gelecektir
Varsayılan ağ geçiti kısmına 192.168.1.254  yazın
 
Tamam butonunu tıklayın  tekrar internete bağlanmayı deneyin sonucu yazarsınız
 
 


Düzenleyen invertor - 13-10-2010 Saat 22:06
İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
halil.316  
Moderator
Moderator
Simge
Üye Bilgileri

Kayıt Tarihi: 09-10-2010
Üye Numarası : 9555
Konum: Turkey
Mesajlar: 369
Rep Puan
Rep: 153


Alıntı halil.316 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-10-2010 Saat 15:11
hepsini yaptım ama son verdiği hatayı tekrar veriyor.....
İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
invertor  
Security Professional
Security Professional
Simge
Üye Bilgileri
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Üye Numarası : 1703
Mesajlar: 3326
Rep Puan
Rep: 2243


Alıntı invertor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-10-2010 Saat 22:03
Ethernet kablosunu modemden farklı bir porta takıp deneyin
Yine olmaz ise aygıt yöneticisinden Ethernet kartı driver ını kaldırıp bilgisayarınızı yeniden başlatın  bakalım sorun çözülecekmi
İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
halil.316  
Moderator
Moderator
Simge
Üye Bilgileri

Kayıt Tarihi: 09-10-2010
Üye Numarası : 9555
Konum: Turkey
Mesajlar: 369
Rep Puan
Rep: 153


Alıntı halil.316 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-10-2010 Saat 22:13
dediklerinizi yaptım ama yine 1. verdiği hatayı veriyor...
İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
invertor  
Security Professional
Security Professional
Simge
Üye Bilgileri
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Üye Numarası : 1703
Mesajlar: 3326
Rep Puan
Rep: 2243


Alıntı invertor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-10-2010 Saat 22:15

Farklı bir ethernet kablosu ile deneme imkanın varmı

 
Birde senden istediğim
Diğer bir makınamdaha var demiştin aynı modemden bağlanan o makinada  çalıştıra cmd yazıp  gelen ekrandan ipconfig  komutunu çalıştırıp  çıkan sonuçları buraya eklermisin


Düzenleyen invertor - 13-10-2010 Saat 22:22
İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
halil.316  
Moderator
Moderator
Simge
Üye Bilgileri

Kayıt Tarihi: 09-10-2010
Üye Numarası : 9555
Konum: Turkey
Mesajlar: 369
Rep Puan
Rep: 153


Alıntı halil.316 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-10-2010 Saat 22:21
farklı bir kabloyla deneyemiyorum malesef ama bnce kabloda bir sıkıntı yok çünkü kabloda bir sıkıntı olsaydı modemdeki lan ışığı yanmazdı diye düşünüyorum ayrıca kabloyu denedik ve çalışıyor benm fikrimbu ama siz daha iyi bilirsiniz.
isteğinizde su sanırım;

Uploaded with ImageShack.us
İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
invertor  
Security Professional
Security Professional
Simge
Üye Bilgileri
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Üye Numarası : 1703
Mesajlar: 3326
Rep Puan
Rep: 2243


Alıntı invertor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-10-2010 Saat 22:26
İp adresini  192.168.1.102  olarak denermisin   varsayılan ağ geçidi 192.168.1.254 olsun.
 
Yine olmaz ise
 
o  kasayı söküp  şuan bağlı bulunduğun  bilgisayar ile değiştirip deneme imkanın varmı illaki vardır bir deneme yaparmısın böylece kabloda sıkıntı olup olmadığını öğrenmiş oluruz :)
 
 
İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
halil.316  
Moderator
Moderator
Simge
Üye Bilgileri

Kayıt Tarihi: 09-10-2010
Üye Numarası : 9555
Konum: Turkey
Mesajlar: 369
Rep Puan
Rep: 153


Alıntı halil.316 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-10-2010 Saat 22:41
bu sefer bunlar oldu;



Uploaded with ImageShack.us

sorun gider dediğimde ise bu oldu;


Uploaded with ImageShack.us
:)
İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
invertor  
Security Professional
Security Professional
Simge
Üye Bilgileri
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Üye Numarası : 1703
Mesajlar: 3326
Rep Puan
Rep: 2243


Alıntı invertor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-10-2010 Saat 22:44

Bahsettiğim 2 işlemide yaptınızmı

İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
halil.316  
Moderator
Moderator
Simge
Üye Bilgileri

Kayıt Tarihi: 09-10-2010
Üye Numarası : 9555
Konum: Turkey
Mesajlar: 369
Rep Puan
Rep: 153


Alıntı halil.316 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-10-2010 Saat 23:10
bilgisayarların yerlerini değiştirdim ve çalıştı sanırım yeni bir kablo alacağım ilginiz icin tesekkur ederim hocam.. :):):)
İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
invertor  
Security Professional
Security Professional
Simge
Üye Bilgileri
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Üye Numarası : 1703
Mesajlar: 3326
Rep Puan
Rep: 2243


Alıntı invertor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-10-2010 Saat 23:18
Rica ederim
 
Demekki diğer kablonuzda bir sıkıntı var kabloda kırık olabilir veya jaklarında sıkıntı olabilir veya  sıralama yanlış çakılmış olabilir  kablo uçlarını çaktırdığınızda testini mutlaka  yaptırın.
 
Kendiniz çakacaksanız  RJ45 Çakmak için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz 586 B serisini kullanacaksınız
 
 
İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
halil.316  
Moderator
Moderator
Simge
Üye Bilgileri

Kayıt Tarihi: 09-10-2010
Üye Numarası : 9555
Konum: Turkey
Mesajlar: 369
Rep Puan
Rep: 153


Alıntı halil.316 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-10-2010 Saat 16:46
ilginiz için tesekkur ederim hocam:)
İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma
Bilgi için


| ReklamKale Kapı | Radyo & TV  |  

Bize Yazın - Bilgineferi.com- Başa Dön

Bilgineferi.com



Bu Sayfa 0.234 Saniyede Yüklendi.