Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Xerox tan genç matbaacılara destek!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Xerox tan genç matbaacılara destek!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Xerox tan genç matbaacılara destek!
    Gönderim Zamanı: 27-09-2010 Saat 16:46
http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20100924114511_xerox.jpg

Xerox, geçtiğimiz yıllarda bünyesinde Dijital Baskı Laboratuvarı kurduğu Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü’ne, üretime yönelik baskı işleri yapan Xerox 700 yüksek kapasiteli renkli dijital baskı makinesi kurdu.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, Türkiye basım sektörüne destek vermeye devam ediyor. Xerox ve Marmara Üniversitesi arasında yapılan işbirliği ile Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü bünyesinde 2008 yılında açılan Dijital Baskı Laboratuvarı’na, Xerox tarafından Xerox 700 yüksek kapasiteli renkli dijital baskı makinesi kurdu.

Yeni makine kurulumu ile ilgili açıklamada bulunan Xerox Türkiye Üretim Sistemleri Grubu Pazarlama Müdürü Serra Yılmaz, “Kimyasal toner teknolojisinin kullanıldığı yüksek kapasiteli renkli dijital baskı sistemi Xerox 700, değişken veri içeren baskılar alabilen bir makine. Xerox 700 ile öğrencilerimiz, çeşitli uygulamalar yapma imkanı bulacaktır. Genç matbaacılara her konuda destek vermeye devam edeceğiz ” dedi.

Türkiye’de ilk kez Marmara Üniversitesi tarafından açılan Matbaa Eğitimi Bölümü, dört yıllık fakülte düzeyinde eğitim veriyor. Matbaa Eğitimi Bölümü, Xerox ile gerçekleştirdiği iş birliğine dayanarak müfredatına eklediği dijital baskı ile ilgili konuları öğrencilerine, Xerox’tan tedarik ettiği makinelerle uygulamalı olarak gösteriyor. Xerox, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi bünyesinde kurduğu Dijital Baskı Laboratuvarı’na teknoloji ve “knowhow” desteği veriyor. Xerox, fakülteye yüksek kapasiteli donanım ve yazılım çözümlerini sunarak, Matbaa Eğitimi Bölümü’ndeki öğrencilerin uygulamalı eğitim öğretim yapmasına yardımcı oluyor.

Xerox, dijital baskı sistemleri, değişken veri basımına yönelik yazılımlar ve iş uygulamaları ile iş istasyonu gibi ürün ve hizmetlerini Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nin kullanımına sunuyor. Xerox son olarak, daha önce fakülteye kurduğu Xerox DocuColor 2060 yüksek kapasiteli renkli dijital baskı sisteminin yerine yeni bir teknoloji olan Xerox 700’ün kurulumunu gerçekleştirdi. Xerox bu makinelerin servis giderlerini ve belirli miktarlardaki  sarf malzemesini ücretsiz olarak karşılıyor.

Yapılmış olan işbirliği anlaşması uyarınca Xerox’un satış ve teknik ekibi ise, müşterilerinin ihtiyaçlarına daha da iyi cevap verebilmek amacı ile Matbaa Eğitimi Bölümü’nden Basım Teknolojileri ve Renk Yönetimi konularında uygulamalı eğitim alıyorlar. Böylece Marmara Üniversitesi ve Xerox üniversite sanayii işbirliğinin başarılı bir örneğini sergiliyorlar.

Xerox’un yüksek kapasiteli renkli dijital baskı sistemi Xerox 700’den, dakikada 70 sayfa tam renkli baskı alınabiliyor. Xerox 700, hızın yanı sıra 2400 x 2400 dpi baskı çözünürlüğü ile yüksek kalitede bir baskı sunuyor. Xerox 700, 330 x 488 mm ulaşan kağıt ebatlarına ve 64 gramdan 300 gram ağırlığındaki medyaların üzerine baskı yapabiliyor.


Kaynak




Düzenleyen S3Z3R - 27-09-2010 Saat 16:46
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.