Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Windows Üzerinde Çalışan PHP
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Windows Üzerinde Çalışan PHP

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Windows Üzerinde Çalışan PHP
    Gönderim Zamanı: 18-04-2010 Saat 11:41

Microsoft, PHP geliştiricilerinin yazılımlarını Linux yerine Windows üzerinde çalıştırmalarını sağlamak için çalışıyor. Toronto / Kanada'da devam eden php|works konferasında bu konuda ilginç bir sunum yapıldı.

PHP geliştiricilerin çoğunun, kod geliştirmek için Windows masaüstünü kullanıp, sonra uygulamayı çalıştıracağı zaman Linux’a döndüğü biliniyor. Windows şimdi bunu değiştirmeyi umut ediyor.

Toronto’da devam etmekte olan php|works konferansının ikinci günü sabahında, Microsoft’tan "Dik Başlı Uyumsuz Bilgisayar Delisi" lakaplı Joe Stagner yaptığı sunumda, PHP geliştiricilerinin, Microsoft’u bir konuşlandırma platformu olarak kabul etmelerini sağlamak üzere konuştu.


Stagner katılımcılara, basın yoluyla tanıdıkları şirketinin normalde daha farklı olabileceği hissini verdiği bir konuşma yaptı. Stagner sorarak başladı:

Dizayn sürecinize bir soru eklemeye çalışıyorum. Linux yerine Windows’ta PHP çalıştırmanın bir avantajı var mı?"

Microsoft’un php|works konferansına sponsor olmasına rağmen, Stagner kayıtlara geçmesi için Microsoft’tan bu konuşma karşılığında ücret almadığını ve yanlışlıkla TechED konferansına gelmediğinin da farkında olduğunu belirtti.

Microsoft eskiden sürekli olarak eleştirildiği bu tip konferanslara, bu yıl yakın duruyor. Boston’daki Linux World’te de, Microsoft Platform Strateji genel müdürü Bill Hilf’in bir sunumu vardı. Ayrıca, Las Vegas’taki Black Hat konferansında da Microsoft’un varlığı güçlü bir şekilde hissedildi.

Stagner, beş yıl önce Microsoft’a katıldığında Microsoft’un PR takımının kendisine PHP’den hoşlandığını, toplum içersinde belirtmemesi gerektiğini söylediğini ifade etti. Ama Stagner’e göre, o günler kesinlikle geride kaldı.

Microsoft’un “Dik Başlı Uyumsuz Bilgisayar Delisinin”, şirketini öncelikle PHP geliştiricileri için bir platform şirket konumuna getirdiği yorumu, dinleyicilerde birkaç alaylı sözcükten daha fazlasını düşündürdü.

Stagner’e göre, .NET için Dinamik Dil İnisiyatifi, .NET’i bir platform yapmak için çabalıyor. Stagner delil olarak, .NET’e bağlanan dinamik diller olarak Iron Python ve RubyCLR’nin yükselişini sundu.

Ayrıca .NET çatısı için bir PHP dil derleyicisi olan Phalanger aracılığıyla PHP’yi .NET çatısına taşımaya yönelik bir çaba söz konusu. Bu, Microsoft’un kaynak kod paylaşım sitesi CodePlex’te mevcut.

Stagner’e göre, şu anda PHP geliştiricilerin % 85’i PHP geliştirmelerini Windows üzerinde yapmalarına karşın, sadece % 20’si bir Windows makinesi üzerine PHP konuşlandırıyor.

Sonrasında Stagner, topluluğa neden Microsoft teknolojisini özellikle de .NET’i kullanarak PHP genişletmek isteyebileceklerini anlattı.

Tüm .NET uygulamaları kendiliğinden çok-yönlüdürler, ve .NET makineler arasında hızlı arama yapmayı sağlayan uzaktan örneklendirme teknolojisine sahip.
.NET’in sağladığı bir diğer şey ise COM ile çok çeşitli işlemler yapabilme özelliğidir, bu sayede geliştiriciler, veri çekmek için Excel ya da World gibi diğer Microsoft uygulamalarını kolaylıkla kullanabilirler.

Stagner, Windows üzerinde konuşlandırma yapmak isteyen PHP kullanıcıları için hala üstesinden gelmeleri gereken birkaç engelin varlığını da itiraf etti.

Bu engellerden bir tanesi, PHP’nin Windows üzerinde, Linux’taki kadar yüksek performansla çalışmıyor oluşu. Bu problemin bir çözümü Windows üzerinde PHP performansını yükselten bir ürün olan Zend’in WinEnaber’ıdır.

Uzun ve tanınmayan URL’leri, geliştiricinin URL’nin okunmasını istediği biçimde tekrar yazan bir Apache modülü olan mod_rewrite gibi bazı şeyler de Windows’ta çalışmıyor.

Stagner, "eğer bir uygulama mod_rewrite gerektiriyorsa, bu uygulama IIS’de (Microsoft’un Internet Enformasyon Servisi) çalışmayacaktır, " diyor.

Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.