Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Silinmeyen Virüsler Kurtulma Yöntemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Silinmeyen Virüsler Kurtulma Yöntemi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Silinmeyen Virüsler Kurtulma Yöntemi
    Gönderim Zamanı: 07-04-2010 Saat 15:04
Bilgisayarımıza silinemeyen bir zararlı bulaştığında, bilgisayarı güvenli kipte açıp tarama yapmanın gerekliliğini biliyoruz. Maalesef artık yeni nesil zararlılar bu yöntemle temizlenemeyebiliyor.
 
Rootkit ve virtualization (sanallaştırma) gibi teknolojileri kullanan karanlık taraf sakinleri, yazdıkları zararlıların güvenli kipte de temizlenememesini becerdiler. Örnek olarak Vundo zararlısı silindiği zaman adını değiştirerek bilgisayarda kalmaya devam edebiliyor. Aşağıdaki yöntemle bilgisayar güvenli kipte açıkken olabilecek en etkin şekilde zararlı temizliği amaçlanmıştır. Burada anlatılan formatın basitleştirimiş halidir.
 
Mükünse orada anlatılanları uygulayabilirsiniz. Ayrıca avast! Antivirus’ün Başlangıç Taraması özelliği ve Avira AntiVir Rescue System CD/DVD bu yönerge yerine tercih edilebilir.
 

UYARI
 [/FONTAşağıdaki adımlara geçmeden önce "Sistem Geri Yükleme"yi kapatmayı ve ’İnternet Bağlantısını Kesme’yi unutmayınız.


1.Adım (Bilgisayarı Güvenli Kipte Açın): Burada anlatıldığı gibi; Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında "F8" tuşuna basın. Güvenli kip seçeneğini seçin ve "Administrator" girişi yapın.   2.Adım (Gereksiz Görevleri Sonlandırın): "ctrl+alt+delete" e basarak "Windows Görev Yöneticisini" açın. "İşlemler" sekmesine tıklayın. İşlemlere sağ tıklayarak "İşlem Ağacı Sonu" seçeneğini seçin. Aşağıdakilerin dışında kalanları sonlandırmanız gerekiyor.

DİKKAT
 Aşağıda yazanlar kalacak, bunların dışında kalanlar kapatılacak.


[REDtaskmgr.exe explorer.exe svchost.exe lsass.exe services.exe winlogon.exe csrss.exe smss.exe system Sistem Boşta İşlemi

NOT-1: guard.exe (AVG Antispyware’a ait dosya. Tarama yapabilmek için açık kalması lazım. AVG taraması bitince işlem ağacını sonlandırarak kapatınız.) NOT-2: Kapanmayan veya yeniden açılanları yoksayın.   3.Adım (explorer.exe’ı Kapatın ve Anti-Kötücül Yazılımını Çalıştırın): * "explorer.exe"ye sağ tıklayın ve "İşlem Ağacı Sonu" seçeneğini seçin. * Windows Görev Yöneticisinden "Dosya > Yeni Görev(Çalıştır...) > Gözat" yardımı ile kullanmak istediğiniz Anti-Kötücül yazılımını bulun ve "Tamam" diyerek açın. Bazı yazılımları açmak için bu işlemi bir iki kere tekrarlamak gerekebilir.
 
Örnek olarak bu yolları takip ederek aşağıdaki yazılımlarını çalıştırabilirsiniz:   
 
Alıntı: SUPERAntiSpyware: C:\\Program Files\\SUPERAntiSpyware\\SUPERAntiSpyware.exe AntiVir PersonalEdition Classic: C:\\Program Files\\AntiVir PersonalEdition Classic\\avcenter.exe Dr.Web CureIt! Utility: C:\\cureit.exe (NOT: Aracı bu dizine taşıyın ve buradan çalıştırın.) Kaspersky Virus Removal Tool: C:\\Kaspersky Lab Tool\\KAV.exe (NOT: Aracı bu dizine açın ve buradan çalıştırın.) Malwarebytes’ Anti-Malware: C:\\Program Files\\Malwarebytes’ Anti-Malware\\mbam.exe Spybot - Search & Destroy: C:\\Program Files\\Spybot - Search & Destroy\\SDMain.exe a-squared Free: C:\\Program Files\\a-squared Free\\a2free.exe ClamWin Free Antivirus: C:\\Program Files\\ClamWin\\bin\\ClamWin.exe AVZ Antiviral Toolkit: C:\\avz4\\avz.exe (NOT: Aracı bu dizine çıkartın ve buradan çalıştırın.) Yazılımlar aynı anda açık olmasın. Bir taramadan diğerine geçerken mevcut işlemi "İşlem Ağacı Sonu" ile kapatın. Yazılımları sırayla kullanın. Yazılımları açtıktan sonra görev yöneticisi kapatın.    
 
4.Adım (Zararlı Temizliği): Anti-Kötücül yazılımını açtıktan sonra normal tarama, temizlik-silme işlemini mouse yardımıyla yapabilirsiniz.   5.Adım (Bilgisayarı Yeniden Başlatmak) "ctrl+alt+delete" e basarak "Windows Görev Yöneticisini" açın. "Bilgisayarı Kapat > Yeniden başlat"ı tıklayarak bilgisayarı normal olarak açabilirsiniz.

Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.171 Saniyede Yüklendi.