Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Güvenlik Duvarı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Güvenlik Duvarı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Güvenlik Duvarı
    Gönderim Zamanı: 07-04-2010 Saat 14:32
Güvenlik duvarı yazılımları, bilgisayarınıza gelen ve giden veri paketlerini inceleyerek hangilerinin kabul edileceğine ve hangilerinin reddedileceğine karar verirler.

Bu programlar sizi internetten gelen saldırılara ve izinsiz erişim girişimlerine karşı koruyabilir. Windows Güvenlik Duvarı yeterli bir çözüm değildir, ayrı bir güvenlik duvarı yazılımı kullanmanızı tavsiye ederim. Güvenlik duvarları bütün problemlerinizi tam olarak çözemezler. Güvenlik duvarlarının bütün güvenlik kurallarınızı tam olarak yerine getirmesini beklemeyin. Dışarıdan, iç ağınıza gelebilecek belli başlı saldırıları engelleyebilirler. Bunun yanında dışarıdaki zararlı kişilerden birçok atağa karşı ve iç ağınızda bulunan kullanıcılardan korumazlar. Sadece görmenizi sağlayabilirler.

Standart ‘herşeyi blok et’ kuralını kullanınız. Normalde kuralları yaratırken, ilk olarak herşeyi bloklayınız. Daha sonra güvenli veya gerekli olduğunu düşündüklerinize izin verin. Her gün yeni açıklar çıkmaktadır. Bunları takip edip, tehlike yaratan kurallarınızı tekrar gözden geçirip kaldırmanız gerekebilir.

Sadece yazılım kullanarak güvenliğin sağlanamayacağını unutmayın. ” Güvenlik duvarım var, bana bir şey olmaz. ” diye düşünerek gevşemeyin. Her zaman tetikte olun ve dikkatli davranın. Saldırının ne zaman, nasıl ve kimden geleceği belli olmaz.
 
Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.