Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Sosyal Ağlarda Bireysel Güvenlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Sosyal Ağlarda Bireysel Güvenlik

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sosyal Ağlarda Bireysel Güvenlik
    Gönderim Zamanı: 06-04-2010 Saat 18:11

 
Günümüzde sosyal ağların popülerleşmesiyle insanlar İnternet’i arkadaşları ve aileleri ile iletişim kurmanın temel şekli olarak kullanmaya başladılar. Sosyal ağlar aracılığıyla mesajlaşmak, resim, video, ses dosyası paylaşmak ve anlık iletiler ile haberleşmek hepimizin günlük hayatında önemli yer tutar hale geldi.

Facebook, MySpace, Twitter, Windows Live Spaces gibi sosyal ağları kullanırken basit noktalara dikkat ederek bireysel güvenliğinizi sağlamanız mümkün. İşte o ipuçları:

1. Bağlantı adreslerine tıklamadan önce iki defa düşünün.

Bağlantı adreslerinin (linkler) sosyal ağlar üzerinde paylaşımı son derece popülerdir. Size gönderilen bağlantı adreslerine tıklamadan önce kimden geldiğine ve hangi adrese yönlendirildiğine dikkat edin.

2. Bir mesajın görünen kişiden geldiğine emin olmayın.

Bir arkadaşınızdan geliyormuş gibi görünen mesajlara bile şüphe ile yaklaşın. Kişilerin hesaplarını ele geçiren saldırganlar her gün on binlerce ileti göndermektedir.

3. Sosyal ağlara e-posta şifrelerinizi vermeyin.

Tüm arkadaşlarınızın e-posta adreslerinin sosyal ağ tarafından ele geçirilmesini engellemek için e-posta adresinizin şifresini sosyal ağlara vermeyin. Sosyal ağda arkadaşlarınızı isimleri ile arayarak bulmayı tercih edin.

4. Sosyal ağ sitesinin adresini kendiniz yazın.

Oltalama (phishing) saldırılarından korunmak için e-postaların içinde gelen bağlantı adreslerine tıklamak yerine kullandığınız sosyal ağın adresini web tarayıcınıza kendiniz yazın.

5. Arkadaş listenizde seçici olun.

Kimlik hırsızları sizinle ilgili bilgi edinmek için sahte hesaplar açarak sosyal ağları kullanırlar. Arkadaş seçimi yaparken dikkatli olun. Sizinle arkadaş olmak isteyen kişilerin kim olduğunu bilmiyorsanız arkadaş listenize eklemeyin. 

6. Sosyal ağınızı dikkatli seçin. 

Söz konusu olan kişisel bilgileriniz olduğundan sosyal ağ sitelerinin güvenlik ve gizlilik ayarları son derece önemlidir. Güvenlik ve gizlilik ayarları tatmin edici olmayan sosyal ağları tercih etmeyin. 

7. Sosyal ağlara yazdıklarınızın kalıcı olabileceğini unutmayın.

Sosyal ağlarda yazdıklarınızın tamamı bir yerde kaydedildiğinden bu verilere hiç beklemediğiniz zamanlarda erişilebileceğini unutmayın. Yazacağınız her şeyin kalıcı olduğunun farkında olup bilinçli davranın.

8. Ek özellikleri kurarken dikkatli olun. 

Sosyal ağlarda bulunan ek özellikler genellikle 3. Parti yazılımcılar tarafından hazırlanan uygulamalardır. Bilgisayar korsanları bu uygulamaları kullanarak kişisel bilgileri çalabilmektedir. Bu uygulamaları yüklemeden önce ne işe yaradığını ve nelere yetkisi olduğunu kontrol edin, varsa kullanım sözleşmesini okuyun. 

9. İşyerinizde sosyal ağları kullanmadan önce iki defa düşünün. 

Bu işlem işyerinizdeki çalışma politikasına aykırı olabileceği gibi kişisel bilgilerinizin ifşa edilmesine de sebep olabilir.

10. Çocuklarınızla sosyal ağlar hakkında konuşun.

Çocuklarınızın sosyal ağları kullandığını biliyorsanız bu ağların kullanımı ile ilgili olarak onları bilinçlendirin.

Saygılar.
Yukarı Dön
hackers_kral Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 676
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hackers_kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06-04-2010 Saat 23:28
Sosyal ağ kullananların  dikkat etmesini tavsiye ederim
 
Güzel bilgiler teşekkürler .
 
 
 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.