Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Virüsler Çoğu İnternet Kaynaklı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Virüsler Çoğu İnternet Kaynaklı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Virüsler Çoğu İnternet Kaynaklı
    Gönderim Zamanı: 06-04-2010 Saat 18:01

Trend Micro Tehdit Araştırması Analizi’ne göre, 2008 yılının en tehlikeli malware’leri (kötücül yazılım) internetten geldi. İlk 100 malware’in yüzde 50’sinden fazlası internet kaynaklı.

 
 
 
2005 yılından bu yana web tehditlerinin yaklaşık yüzde 2000 arttığı göz önüne alınırsa, bilgisayarınıza yüklü bir güvenlik yazılımı olmaksızın internette dolaşmak, tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Trend Micro tehdit araştırmacılarına göre, 2008 yılının ilk 100 malware’inin (kötücül yazılım) yüzde 50’sinden fazlası internet kaynaklı olup, bilinmeyen ya da kötü niyetli web sitelerini gezen kullanıcılar tarafından kazara indiriliyor.

Virüslerin ikinci büyük kaynağı (yüzde 43) ise hâlihazırda sistemde bulunan bir malware oluyor. Günümüzün birden fazla bileşen içeren tehditleri, genel olarak, tek amacı belli bir dosyada saklanmak, sonra da veri hırsızlığı yapan malware gibi kötü niyetli yükleri geri kazanmak üzere uzaktaki bir bilgisayarla temasa geçmek olan bir ya da daha fazla malware parçasını indiriyor.

Son olarak, bilinmeyen ya da kötü niyetli kaynaklardan gelen e-posta ekleri, virüslerin üçüncü büyük nedenini (yüzde 12) oluşturuyor. Virüs bulaşmasına neden olan diğer uygulamalar ise şöyle sıralanıyor: anında mesajlaşma uygulamalarındaki bağlantılara tıklamak ya da dosya aktarımlarını kabul etmek; eşler arası bağlantılarla sunulan dosyaları indirmek; USB’ ye bağlanan flash bellekler ve taşınabilir/harici sabit diskler gibi çıkarılabilir sürücüleri kullanmak ve açıklara sahip olduğu belirlenen uygulamaları yamamakta başarısız olmak.

Bölgesel veriler aynı genel eğilimi yansıtsa da ufak tefek çeşitlilikler görülebiliyor. Kuzey Amerika, hâlâ en yüksek miktarda adware’i (reklam destekli bilgisayar yazılımı) barındırıyor ve internet kanalıyla gelip veri hırsızlığı yapan malware miktarında ciddi artışa sahne oluyor.

Çıkarılabilir sürücülerden (taşınabilir/harici sabit sürücüler, USB’ ye bağlanan flash bellekler, flash diskler, bellek kartları, vb.) kaynaklanan malware, Asya ve Avustralya’da yüzde 29,31 oranında olup, diğer bölgelerle kıyaslandığında en yüksek oranı veriyor. Çoğu Asya ülkesinde başlıca virüs bulaştırıcı unsur, otomatik çalışan malware (çıkarılabilir cihazlarla yayılan malware) oluyor ve diğer bölgelere kıyasla en yüksek yoğunluğu sunuyor. Çin bir istisna olup, online (çevrimiçi) oyun oynayan geniş nüfusu nedeniyle, online oyunlardan bulaşan spyware (casus yazılım) oranında yüksek bir yüzdeye sahip bulunuyor.

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki kişisel bilgisayarları etkileyen belli başlı malware’ler ise Truva atı indiren yazılımlar oluyor. Truva atları, bilgisayar sistemine başka kötü niyetli dosyalar yüklüyor. Bunları ya uzaktaki bir bilgisayardan indiriyor ya da kendi kodu içinde yer alan bir kopyadan doğrudan serbest bırakıyor. Kötü niyetli IFrames (Inline Frames, popüler bir web tasarım kuralı olup, bir HTML dokümanının bir başka HTML dokümanının içine gömülmesini sağlıyor) kanalıyla bulaşan virüsler de bu bölgede popüler.

Latin Amerika’daki başlıca tehditler, görünüş bakımından değişkenlik gösteriyor; ama bölgede, birden fazla bileşeni olan saldırıların sayısı artıyor. Kişisel bilgisayarlarda bulunan çeşitli malware’ler, aslında söz konusu bilgisayarda hâlihazırda var olan diğer malware’ler tarafından serbest bırakılmış bulunuyor.

Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.173 Saniyede Yüklendi.