Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Microsoft'un uyarısı gerçek oldu, MS08–067 solucanı bilgisayarları ele geçiriyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Microsoft'un uyarısı gerçek oldu, MS08–067 solucanı bilgisayarları ele geçiriyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Microsoft'un uyarısı gerçek oldu, MS08–067 solucanı bilgisayarları ele geçiriyor
    Gönderim Zamanı: 06-04-2010 Saat 17:04

Microsoft'tan gelen uyarılara rağmen, geçtiğimiz Ekim ayında MS08-067 nolu güvenlik bülteninde duyurduğu açığı kullanan internet solucanı (worm) hızla yayılmaya devam ediyor.
"Downandup" veya "Conflicker" adıyla da bilinen MS08-067 solucanı şimdiden 9 milyon bilgisayarı ele geçirdi.

Microsoft, sunucu hizmetini etkileyen bu açığı önlemek amacıyla yama yayınlamıştı ve Windows kullanıcılarına acilen güncelleme yapmaları gerektiğini duyurmuştu. InformationWeek'te yer alan bilgilere göre, durumun iyice kötüye gidiyor.

Downandup solucanı aslında tek bir solucan değil, içerisinde pek çok varyasyon barındırıyor. F-Secure adlı güvenlik firması tarafından yapılan incelemelere göre, kullanıcı şifrelerini ele geçirmeye çalışan solucan, sözlük kullanıyor ve ağdan temizlenmesini güçleştirmek için erişim kontrol listelerini (ACL) değişime uğratıyor. Ayrıca, kendini korumak adına, Windows güvenlik, güncelleme ve ağ bağlantısı birimlerini de devre dışı bırakıyor ve netteki güvenlikle ilgili verilere erişimi de engelliyor. Ağ bağlantısı üzerinden kendini başka bilgisayarlara da hızla kopyalayabiliyor. Güvenlik uzmanları "Microsoft yamalama işini daha önce tamamlasaydı, zarar bu denli büyük olmazdı," diye belirtiyor.

İnternet solucanları Windows programlarını hedef alan bir takım zararlı yazılımlardan oluşuyor ve etkiledikleri bilgisayarda tespitten kaçmak için kendilerini değiştirip kamufle ediyorlar.

Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.