Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - İşverene SSK kıskacı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

İşverene SSK kıskacı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İşverene SSK kıskacı
    Gönderim Zamanı: 06-04-2006 Saat 01:16
Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) tabi olan işverenlerin ve vatandaşların borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanundan belediyeler, kamu sektörü işverenleri ve özel sektör işverenlerinin de yararlanacakları belirtildi.
 

SSK Erzurum İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili kanunun 04.03.2006 tarih ve 26098 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi. Açıklamada, daha sonra şu bilgiler verildi: "5458 sayılı kanuna göre, uzlaşma için Hazine Müsteşarlığı bünyesinde oluşturulan uzlaşma komisyonuna başvurmamış belediyelerin 14 Nisan 2005 tarihine kadar olan borçları, kamu sektörü işverenlerinin 14 Nisan 2005 tarihine kadar olan borçları, özel sektör işverenlerinin 31 Mart 2005 tarihine kadar olan borçları, 506 sayılı kanunun 85. maddesine göre prim ödeyen isteğe bağlı sigortalıların 01 Mayıs 2006 tarihleri arası prim borçları, 31 Mayıs 2005 tarihinden önce bitmiş özel bina inşaatı ve ihaleli işlerden dolayı 30 Nisan 2006 tarihine kadar hesap edilecek fark prim borçları için yeniden yapılandırma yapılacak. Ayrıca 506 sayılı kanunun 86. maddesine göre, topluluk sigortasına malullük ve ölüm sigortaları primi ödeyen avukat ve noterlerin 31 Mart 2005 tarihine kadar olan prim borçları 31 Mayıs 2005 tarihine kadar, işverenler için borçlu işyerinin bağlı bulunduğu isteğe bağlı sigortalılar ile topluluk sigortası üyesi avukat ve noterler ise en son prim ödedikleri SSK İl Müdürlüklerine yeniden yapılandırma için müracaat edebilecekler".
 
Borçlarını yeniden yapılandıranlar, taksitlendirilmiş borçlarıyla ilgili ödeme yükümlülüklerini ve yine taksitlendirme süresi içindeki tahakkuk edecek primlerini bir takvim yılında üç defadan fazla yerine getirmemeleri halinde yeniden yapılandırma hakları kaybolacağı belirtilen açıklamada, borçlarından dolayı istihkak, mevduat, maaş haczi yapılmış olanlar ilk taksitini ödemek koşuluyla bu hacizlerin kaldırılacağı, menkul ve gayrimenkul mallar haczedilmiş ise borç tutarından fazla olan kısmının hacizleri kaldırılacağı ifade edildi.
 
Açıklamada, "Yeniden yapılandırma için teminat istenilmeyecek ve 5084 sayılı yasaya göre teşviklerden yararlanmakta olan işverenlerin 31.03.2005 tarihine kadar olan borçlarını yeniden yapılandırmamaları veya yapılandıracakları borç taksitlerini kanunda belirtilen sürede ödemedikleri takdirde anlaşmaları bozulup teşviklerden yararlandırmaları da durdurulacaktır" denildi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.180 Saniyede Yüklendi.