Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Vista Güvenlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Vista Güvenlik

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Vista Güvenlik
    Gönderim Zamanı: 24-08-2009 Saat 11:07
Güvenlik

Windows Vista, bugüne kadar geliştirilmiş en güvenli Windows sürümü olacak biçimde tasarlanmıştır. Windows Vista'daki yeni özellikler, kişisel bilgisayarınızı en iyi şekilde kullanmak için gereken denetimi ve güveni sağlamanıza yardımcı olur.

Windows Vista'nın içerdiği bir dizi yeni güvenlik özelliği, Windows Vista tabanlı kişisel bilgisayarları ve çevrimiçi deneyiminizi daha güvenli yapacak biçimde tasarlanmıştır. Bu yenilikler, şu özelliklere sahip olmanıza yardımcı olacak biçimde tasarlanmıştır:

1. Virüslere, solucanlara, casus yazılımlara ve diğer olası istenmeyen yazılımlara karşı koruma sağlayan bir kişisel bilgisayar

2. Sizin ve aileniz için daha güvenli bir çevrimiçi deneyim

3. Kişisel bilgisayarınızın ne zaman güvenli olmadığı
nı anlama becerisi ve güvenliği artırmanıza yardımcı olan yönergeler

Kullanıcı Hesabı Denetimi

Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC), Windows Vista'da bulunan yeni bir dizi özelliktir; bir yönetici hesabının esnekliği ve gücü ile standart kullanıcı hesabının güvenliği arasında bir denge kurulmasına yardımcı olur.

Web'e gözatma, e-posta gönderme ve üretim programlarını kullanma gibi etkinlikler için özel yönetim ayrıcalıkları gerekmez. Windows Vista, standart kullanıcı hesapları kullanarak bu etkinlikleri gerçekleştirmeyi ve üretken olmayı kolaylaştırır.

Yeni bir program yüklemek gibi bir yönetim görevi gerçekleştirmek istediğinizde, Windows Vista, bu yönetim görevinin çalışmasına izin vermeden önce programı yüklemek istediğinizi doğrulamanızı ister. Böylece, yönetici ayrıcalıklarının kullanımı en aza indirilerek virüsler, solucanlar, casus yazılımlar ve diğer olası istenmeyen yazılımlar gibi zararlı yazılımların kişisel bilgisayarınızın genelini etkilemesi zorlaştırılır.

UAC, aileler tarafından ortak kullanılan bilgisayarların zararlı yazılımlara karşı korunmasına da yardımcı olur. Zararlı yazılımlar genelde çocuklara çekici gelen programlarda gizli olarak bulunur. Bilgisayarınızın korunmasına yardımcı olmak amacıyla, çocuklarınız için standart kullanıcı hesapları oluşturabilirsiniz. Çocuğunuz bir yazılım parçası yüklemeye çalıştığında, sistem bir yönetici hesabının parolasını ister. Çocuklarınız kendi başlarına yeni programlar yükleyemez.

Zararlı yazılımlara karşı daha iyi koruma

Virüsler, solucanlar, casus yazılımlar ve diğer olası istenmeyen yazılımlar gibi zararlı yazılımlar, kişisel bilgilerin çalınması, kişisel bilgisayar performansının düşmesi ve istenmeyen reklamların (açılır reklamlar gibi) görüntülenmesi gibi çeşitli sorunlara neden olabilir. Zararlı yazılımların, yalnızca can sıkıcı içerikten zaman ve maddi kaynak kaybına neden olan önemli sorunlara kadar farklı etkileri olabilir.

Microsoft, zararlı yazılımları engelleme konusunda en iyi yaklaşımın, güvenlik özellikleri katmanları oluşturmak olduğunu düşünmektedir. Windows Vista, zararlı yazılımların yüklenmesini engellemeye ve zaten yüklüyse bulunmasını ve temizlenmesini sağlamaya yardımcı olan birçok güvenlik özelliği içerir:




Güvenlik uyarıları, Windows Vista çalışan kişisel bilgisayarınıza zarar verebilecek olası sorunları hızla gidermenizi sağlar.

• Otomatik Güncelleştirmeler ve Windows Güvenlik Merkezi, kişisel bilgisayarınızın en son güvenlik düzeltme ekleriyle güncel kalmasına yardımcı olur ve ayrıca bilgisayarınıza bir güncelleştirme yüklenmesi gerektiğinde de sizi uyarır.

• Windows Vista güvenlik duvarı, bilgisayarınıza Internet üzerinden erişmeye çalışan bilgisayar korsanlarından, virüslerden ve solucanlardan korunmanıza yardımcı olur.

• Windows Kalkanı, casus yazılımlara ve diğer olası istenmeyen yazılımlara karşı korunmanıza yardımcı olur.

• Ayrıca, Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı (MSRT) da kişisel bilgisayarınızı düzenli olarak tarayarak, yaygın olarak bulunan virüsleri arar. (MSRT, Windows Vista'nın bir parçası değildir; ancak Microsoft'tan ücretsiz olarak yüklenebilir.)

Bu yerleşik Windows Vista özelliklerini kullanmanın yanı sıra, Windows OneCare gibi bir virüsten koruma yazılımı veya Microsoft ortaklarından biri tarafından geliştirilmiş bir virüsten koruma çözümü kullanarak bilgisayarınızın düzgün çalışmasına yardımcı olmalısınız. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, virüsten koruma yazılımınızı düzenli olarak güncelleştirmeyi unutmayın. Bu güncelleştirmeler, genelde virüsten koruma yazılımı satıcınıza abone olarak edinilebilir.

Bu araçlar, kişisel bilgisayarınızın zararlı yazılımlardan korunmasına yardımcı olabilir
 
Saygılar..
Yukarı Dön
HighRisk Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-09-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı HighRisk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17-09-2009 Saat 04:37
tsk   ederim  paylasımlarınız ıcın
HighRisk
Yukarı Dön
Leitzman Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17-03-2010
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Leitzman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17-03-2010 Saat 19:17
tşkler güzel bir makale
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.