Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Hangi Antivirüs yazılımını tercih Edilmeli
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Hangi Antivirüs yazılımını tercih Edilmeli

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hangi Antivirüs yazılımını tercih Edilmeli
    Gönderim Zamanı: 24-08-2009 Saat 10:08
İnternet kullanıcıların başındaki en büyük bela şüphesiz virüsler ve bunların türevleridir. Aslında “antivirüs” tanımı son derece yetersiz kalıyor. Hatta çoğunuzun “Tek bir antivirüs programı mı bizi koruyacak” dediğiniz kulaklarımızda çınlıyor. Birkaç ay önce PC World dergisinde dendiği gibi
 
“Nerede o delikanlı virüsler?”

Şifrelerimizi ele geçirmek için içeri sızan keyloggerlar mı ararsınız* interneti yavaşlatıp ağ genişliğini düşürerek internetten soğutan wormlar mı ararsınız* hain Truvalıların günümüze gelen mirası olan belleği yiyip bitiren* bilgisayarımızı kilitleyen trojanlar mı yoksa bilinmeyen sitelere girdiğinizde bilgilerimizi çalıp* bizi dilediğiniz yer hariç her yere götüren malwareler mi? Peki* bu kadar mı? Elbette değil* televizyonlardaki sinir bozucu reklamlar yetmezmiş gibi* oyunun en heyecanlı yerinde sizi Windows'a döndüren adwareler (reklam ajanı)* kendisini James Bond sanıp bilgisayarınızda her türlü teknoloji hırsızlığı yapan spywareleri de unutmamak lazım.

Bu kötücül yazılımlar PC’nizi kilitler* 4 GB’lık hafızanızın yarısından fazlasını kullanmaz hale getirir* bize bol bol mavi ekran çıkarır. Formatın çözüm olduğunu sanırız. Lakin bazı programlar o kadar zekidir ki* diskimiz iki bölüme ayrılmışsa diğerinin “Volume Information” adı verilen gizli dizininde saklanırlar. Bu tür yazılımlar bunlarla da yetinmez. Dünya ekonomisine milyarlarca dolarlık zararları vardır. Elbette bizim bütçemize olan zararları da su götürmez bir gerçek haline geldi. Binlerce dolarlık bilgisayarımızı korumak zorundayız. En iyi antivirüs ve firewall programlarına tonlarca para dökeriz* parasını peşin peşin ödediğiniz internetten yararlanamayız. “isass.exe” sorununu kim unutabilir? “Bilgisayarınız bir dakika içinde KAPANACAKTIR”! O virüs bir çoğumuzun canını çok uzun süre sıkmıştır* yapımcıları bedduamızı almıştır.

Bunu da belirtmezsek sorumsuzluk etmiş oluruz. Aşağıda tanıtımını yapacağımız antivirüs programlar (zaten dediğimiz gibi bu terim artık yalnızca virüsleri kapsamıyor) kimi zamanlar tek başına işe yarayamamaktadır. (Elbette full versiyonlarının tercih edilmeyip* download.com gibi yasal sitelerden indirdiğiniz free versiyonlardan bahsediyoruz.) Kullandığımız program tam sürüm olsa bile mutlaka yanında bir anti-spyware uygulaması da indirelim. Zararlı yazılımlar kapıdan kovsanız bacadan girecek niteliktedirler. Bu yüzden size ek bir yazılım daha tavsiye edeceğiz; ek yazılımın yanında Windows updatelerini de zamanında yaparsanız maksimum korumaya ulaşacaksınız.

Şunu da söylemeliyiz ki: “Of sıkıldık Windows'tan* geçeriz Linux'a keyfime bakarız” diyebilirsiniz. Ne kadar kaliteli ve güvenli olursa olsun ne Linux* ne Mac OS* ne de başka bir işletim sisteminin Windows kadar destek görmeyeceğini unutmayın.
 
Saygılar..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.