Bilginin Adresi Homepage
Forum Home Forum Home > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

REKLAM ALANI

El dokuma Konya Kilim, Kayseri Kilim, Antik Milas Halı, Antik Yörük Kilim, Hint Kilim

Konya Kilimleri Kayseri Kimleri Yörük İran ve Antika Kilimler Hint Kilimleri

Yeni ve 2. El İnşaat Yapı Malzemeleri

Masa iskele, Beton Paspayı, Kalıpaltı iskele, Güvenlikli iskele

Fayer İnşaat Ergenekon İnşaat


Vişneli Rulo Pasta

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Fırtına View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 11-09-2008
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 693
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fırtına Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Vişneli Rulo Pasta
    Posted: 25-06-2009 at 15:38
 
 
 
 
 
 
Malzemeler

5 adet orta boy yumurta,
100 gr toz şeker,( yarım su bardağından 1 parmak fazla)
100 gr kek unu,( 1 su bardağından 1 parmak eksik)
20 gr kakao ( tepeleme bir yemek kaşığı)
1 paket vanilya,
60 gr mısırözü yağı(yaklaşık yarım çay bardağı)

Kreması

1 paket Dr O'etker vanilyalı pasta kreması,
1,5 su bardağı soğuk süt,

İçine

Arzu ettiğiniz kadar vişne

Islatmak için

Çok az şekerli su.


Hazırlanışı


1.Önce fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
2.Ben midi fırın tepsisi kullandım. Siz kullanacağınız tepsinin içini yağlı kağıt ile kaplayın.
3.Yumurtaları, şekerle beraber 10 dakika kadar çırpın. Bu süre sonunda karışımın kıvamı mayonez gibi olmalı.
4.Vanilya, kakao ve kek ununu bep beraber eleyin ve sıvıyağdan sonra yumurtalı karışıma katıp, tahta kaşık yada spatula ile alttan üste havalandırarak karıştırın.
5.Tepsiye döküp her yere eşit yayılmasını sağlayın ve fırında 10 dakika pişirin.
6.Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp, üstüne toz şeker serptiğiniz temiz bir mutfak havlusuna ters çevirin. Üstünden yağlı kağıdı sıyırıp alın ve 1-2 dakika bekledikten sonra havlu yardımı ile uzun kenarından çokta sıkı olmamak şartı ile rulo şeklinde sarın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin.
7. Bu arada hazır pasta kremasını üstünde yazılı şekilde çırpın. İsterseniz herhangi bir pastacı kreması yapabilirsiniz, benim vaktim çok dar olduğu için hazır krema kullandım.
8.Soğuyan pandispanyayı nazik hareketlerle açın ve içini şekerli su ile ıslattıktan sonra, krema sürün ve çözdürülüp suyu süzülmüş vişnlerei serpin.
9.Şimdi ruloyu uzun kenarından dikkatlice ve birazda sıkı şekilde sarın. Bu aşamada üstünde küçük çatlamalar olabilir. Sonradan bu çatlaklar krema ile kapanır merak etmeyin.
10.Kalan kremayı pastanın üstüne güzelce sıvayın. Ben hazır minik çikolata topları serperek süsledim. Siz çikolata rendesi ile de süsleyebilirisniz. Yada hiçbir şey serpmeden sadece krema olarak bırakabilirsiniz.
11.En üstüne de resimde görüldüğü gibi sıkma torbası yardımı ile yuvarlaklar sıktım ve üstlerine suyu iyice süzülmüş vişne yerleştirdim.
12.Ruloyu bu şekilde hazırladıktan sonra biraz dolapta dinlendirirseniz iyi olur. Afiyet olsun.
 
 
 

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 2.414 seconds.