Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Klasör İzinleri !
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Klasör İzinleri !

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Klasör İzinleri !
    Gönderim Zamanı: 12-06-2009 Saat 11:00

Çoğumuzun bilgisayarında başkalarının görmesini istemediğimiz gizli dosyalarımız veya klasörlerimiz vardır.Peki bunları en basit ve en güvenli şekilde nasıl şifreleriz ?

Piyasada bir çok uyduruk dosya şifreleme programı var.Bunları kesinlikle kullanmayın çünkü en ufak bir hatada program tarafından şifrelenmiş dosyalar bir daha açılamıyor ve doğal olarak belgelerinizi kaybetmiş oluyorsunuz.

Benim göstereceğim yöntem son derece güvenli ve herhangi bir program kullanmadan olacak.

Çoğumuzun bildiği permler yani izinler ile

Buyrun başlayalım :

1-) Öncelikle C\fenty\gizli_klasor adı gibi bir dizin oluşturduğumuzu var sayıyorum.Yani klasörün adı gizli_klasör olacak diyelim ki.

Araçlar/Klasör Seçenekleri/Görünüm menüsünden Basit dosya paylaşımını kullan seçeneğindeki işareti kaldırıyoruz. OK leyip kapatın bu sayfayı.

2-) Gizleyeceğiniz klasöre sağ tıklayın Özelliklere girin. Üstte yeni seçenekler göreceksiniz. Bunlardan “Güvenlik” seçeneğine giriyoruz. Admisintratordaki tüm izinleri kaldırıyoruz.

“Tamam”a tıklayarak çıkıyoruz. Artık siz istemediğiniz sürece kimse bu klasöre GİREMEZ. Aynı zamanda klasörün içinde yine izinlerle korunmuş bir dosya ver ise SİLEMEZ.
Eğer bu menünün kurcalanmasından korkunuz varsa tekrar görünüm menüsüne girerek basit dosya paylaşımını aktif halle getirebilirsiniz.

Saygılar..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.189 Saniyede Yüklendi.