Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Apple’dan yeni Mac mini ve iPod Hi-Fi
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Apple’dan yeni Mac mini ve iPod Hi-Fi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Apple’dan yeni Mac mini ve iPod Hi-Fi
    Gönderim Zamanı: 20-03-2006 Saat 03:25
Apple, 28 Şubat'ta "Fun New Products" (Eğlenceli Yeni Ürünler) vadettiği, Apple Town Hall'da gerçekleşen toplantısında, iki yeni donanım duyurdu.

Mac mini, Apple'ın 3. Intel tabanlı bilgisayarı, varolan bir serinin Intel'e geçişi olaraksa ikinci model. 2 ayrı modeli bulunan Mac mini'nin düşük seviye modeli 1.5GHz Core Solo kullanıyor, ve şu anda piyasadaki Core Solo kullanan tek bilgisayar. Yüksek seviye modeli ise 1.66GHz Core Duo kullanıyor. En belirgin fark olarak, Mac mini'lerin artık 2GB'a kadar RAM destekleyebilmesi ve Intel GMA950 paylaşımlı grafik işlemcisi bulundurması göze çarpıyor. Ürünün asayfasındaki bilgiye göre, grafik işlemcisi en az 80MB harcayarak standart konfigürasyonda sisteme 432MB bırakıyormuş. Bunların dışında, artık Mac mini'ler 8X Dual DVD yazabiliyor, 4 adet USB2.0 portuna sahip, optik dijital ses giriş çıkışı var ve Apple'ın uzaktan kumanda ile müzik/film/video seyretmenize imkan veren Front Row yazılımıyla geliyor. Özellikle televizyona bağlayarak küçük bir eğlence merkezi kurabilirsiniz.

Apple'ın duyurduğu diğer ürün ise, uzun zamandır Apple'la ilgili sayfalarda bahsi geçen bir iPod aksesuarı. iPod Hi-Fi isimli ses sistemi, iPod uyumlu olduğu gibi, optik dijital ses girişine de sahip. Küçük boyutlarına rağmen büyük kolonların verdiği sese eşdeğer bir ses verdiği iddia edilen ürün, bir Hi-Fi sistem için çok önemli özelliklere sahip. Bunlardan biri, elektrikle çalışırken kesinlikle dışarıda bir adaptörü olmaması; tüm elektrik tesisatı kutunun içinde. Diğer bir özelliği ise, pille çalışabilmesi. Üstelik, normal modda iPod'unuzu sürekli şarj etmesinin yanısıra, pille çalışırken bile, iPod'unuzun pili biterse içindeki pilleri kullanarak iPod'u şarj edebiliyor. Front Row'da kullanılan uzaktan kumandayla iPod'unuzu da kontrol edebileceğiniz iPod Hi-Fi için iPod'lara yeni bir yazılım güncellemesi çıkmış durumda.

Bu iki ürünün de tek eksi yanı, fiyatları. Mac mini'nin fiyatı 100$ artarak 599$'a ulaşmış durumda. iPod Hi-Fi ise 349$'dan satışa sunuluyor.



Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.