Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 100 $'lık dizüstüler geliyor !!!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

100 $'lık dizüstüler geliyor !!!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 100 $'lık dizüstüler geliyor !!!!!
    Gönderim Zamanı: 18-11-2008 Saat 10:33
 
 
 
 
Dizüstünde fiyatları alt-üst eden çocuklara yönelik ürünler Türkiye'ye geliyor...

Avrupa'da satılmaya başlanan laptop'lar yoksul ülke çocukları için geliştirildi.

Yoksul ülke çocukları için geliştirilen ve maliyeti 188 doları bulmasına karşın "100 dolarlık lap top" olarak bilinen kampanyadan Avrupa ülkeleri de yararlanacak.

"Her Çocuğa Bir Lap Top" (The One Lap Top Per Child-OLPC) adlı kuruluş tarafından üretilen ve XO lap top da denilen ucuz bilgisayarlar, ABD'de daha önce başlatılan "Bir ver, bir al" kampanyası çerçevesinde, internetten satış yapan Amazon şirketinin Avrupa branşlarında bugün satılmaya başladı.

TÜRKİYE'DE DE SATILACAK

Şimdilik Amazon'un satış yaptığı İngiltere, Almanya ve Fransa'da satılan bilgisayarların yakında Türkiye, İsviçre ve Rusya ile 27 AB üyesi ülkenin tamamında satılması bekleniyor.

'BİR VER, BİR AL' KAMPANYASI

"Bir ver, bir al" kampanyası çerçevesinde yaklaşık 313 avro (yaklaşık 620 YTL) ödeyecek alıcılar, yeşil beyaz renkteki bilgisayarların birini gelişmekte olan bir ülkedeki bir çocuğa bağışlayacak.

ABD'nin prestijli üniversitesi Massachusetts Institute of Technology (MIT) öğretim üyesi Nicholas Negroponte tarafından kurulan OLPC, geçen yıl ABD'de kasımda başlattığı kampanya çerçevesinde 190 bin civarında bilgisayar satmış, ancak bilgisayarların zamanında tesliminde bazı sorunlar çıkmıştı.

OLPC'nin başta 100 dolara mal etmeyi planladığı ucuz bilgisayarların 188 dolar civarındaki maliyeti, gelişmekte olan ülke hükümetlerinin büyük miktarlarda sipariş vermesine engel olmuş ve birçok ülke XO ile ilgilendiğini bildirmesine karşın, grup şimdiye dek bu dizüstü bilgisayarlardan sadece 600 bin adet satabildiğini açıklamıştı.

İşlemci devi Intel'in Classmate adlı ürünüyle rekabet etmek zorunda kalan XO için en son Kolombiya'nın Caldas bölgesi 65 bin adet sipariş verdi. Venezüella ise okul çocukları içini Classmate adlı bilgisayardan eylülde bir milyon adet sipariş etti.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.