Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bebeklerde öldürücü kış enfeksiyonuna dikkat !!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bebeklerde öldürücü kış enfeksiyonuna dikkat !!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeklerde öldürücü kış enfeksiyonuna dikkat !!!
    Gönderim Zamanı: 02-11-2008 Saat 14:45
 
 
 
 
 
Uzmanlar, aileleri bebeklerde görülen öldürücü kış enfeksiyonuna karşı uyarıyor.

İngiliz Akciğer Vakfı, bebeklik ve çocukluk döneminde alt solunum yolları enfeksiyonun en sık görülen sebebi olan RSV (Respiratuar Sinsisyal Virüs)'nin Ekim ayında ortaya çıkmaya başladığını açıkladı. Bebek ve çocukların birçoğunda burun tıkanıklığı, nezle, boğaz ağrısı ve ateş gibi soğuk algınlığı belirtilerine yol açan RSV, bazı durumlarda çok ciddi tehlike oluşturabiliyor.

500 aile üzerinde yapılan araştırmada, 10 aileden 9'unun virüsün belirtileri ve tehlikesi hakkında bilgisi olmadığı bulundu. Araştırmaya göre, her yıl 20 bin çocuğun RSV'ye bağlı göğüs enfeksiyonu nedeniyle hastaneye yattığı belirtiliyor. Çok ciddi RSV vakalarında, çocuklar bronşit ya da zatürreeye yakalandığı ve nadir de olsa ölümle sonuçlandığı kaydediliyor.

Özellikle RSV, prematüre ve doğumsal kalp hastalığı bulunan bebeklerde ciddi risklere neden olabiliyor. İngiliz Akciğer Vakfı'ndan Profesör Warren Lenney, "Virüsün her yerde olabilme doğası nedeniyle, yaşamının ilk yıllarında çocuklar bu virüsle tanışır. Ailelerin virüsün belirtilerini iyi bilmeleri ve doktorun uyarılarını dikkate almaları gerekiyor" dedi.

RSV, bebeklerde ve çocuklarda, burun tıkanıklığı, öksürük, boğaz ağrısı ve ateş gibi soğuk algınlığı belirtileri ile ortaya çıkıyor. 3-5 gün sonra ise belirtiler kötüleşerek virüs akciğerlere yayılıyor ve soluk alamama, hızlı soluk alıp verme, hırıltı ve şiddetli öksürük ile kendini gösteriyor.

 

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.