Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - İşte yeni nüfus cüzdanlarımız !!!!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

İşte yeni nüfus cüzdanlarımız !!!!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İşte yeni nüfus cüzdanlarımız !!!!!!
    Gönderim Zamanı: 25-10-2008 Saat 09:33

 
 
 
 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 2010 yılından itibaren kullanacakları çipli nüfus cüzdanları CeBIT'te görücüye çıktı.

Tübitak tarafından geliştirilen çipli nüfus cüzdanlarının çipleri içerisinde tüm nüfus cüzdanı bilgileri yer alıyor. Bu bilgilerin yanında vatandaşın parmak izi ve damar izi de bu çip içerisinde yer alıyor. Vatandaş kimliğini hem parmak izini hem de belirlediği 6 haneli sayısal şifresi ile kullanabiliyor.

Halen Bolu'da 300 kişi tarafından test edilen yeni kimlik kartlarının teknolojik olarak ilk kullanımları eczaneler ve hastanelerde olacak. Eczane ve hastanelerde bulunacak kart okuyucuları sayesinde vatandaşlarla ilgili bilgilere ulaşılabilecek. Sistemin halen üzerinde
çalışılan sağlık veritabanı ile de çalıştırılması öngörülüyor.
 
 



 
 
Doktor veya eczacı kendi kartı ile sisteme girecek, vatandaş da kendi kartını cihaza yerleştirecek. Bu durumda vatandaşla ilgili tüm sağlık bilgileri doktor tarafından görüntülenebilecek.

Bolu'da test projeleri devam eden uygulamanın önümüzdeki günlerde kapsamının biraz daha genişletilmesi ve 3 bin kişiye ulaştırılması, 2009 yılında ise 300 bin kişilik bir vatandaş kitlesinde son testlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

2009 başından itibaren Türkiye'nin kullanmaya başlayacağı biometrik pasaportlardan sonra 2010 yılında da çipli nüfus cüzdanlarının kullanılmaya başlanması öngörülüyor.

 
 

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.145 Saniyede Yüklendi.