Bilginin Adresi Homepage
Forum Home Forum Home > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  New Posts New Posts RSS Feed - Gül Tatlısı
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

REKLAM ALANI

El dokuma Konya Kilim, Kayseri Kilim, Antik Milas Halı, Antik Yörük Kilim, Hint Kilim

Konya Kilimleri Kayseri Kimleri Yörük İran ve Antika Kilimler Hint Kilimleri

Yeni ve 2. El İnşaat Yapı Malzemeleri

Masa iskele, Beton Paspayı, Kalıpaltı iskele, Güvenlikli iskele

Fayer İnşaat Ergenekon İnşaat


Gül Tatlısı

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Fırtına View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 11-09-2008
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fırtına Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Gül Tatlısı
    Posted: 22-09-2008 at 14:32
 
Malzemeler;
 
2 su bardağı iri boy İrmik
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1/2 paket Margarin oda sıcaklığında
Aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı Şeker
1 su bardağı Yoğurt
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
ŞURUB İÇİN
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı Su
1/2 Limonun Suyu
 
Yapılışı:
 
Sırayla erimiş margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve irmik karıştırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur merdaneyle 5mm. kalınlığında açılır. Su bardağıyla açılan hamurdan yuvarlak kesilir.Yuvarlakların dört kenarı bıçakla kesilir. Ortasına ceviz konur, gül şekli verilecek şekilde karşılıklı iki tarafı içeri doğru, diğer iki tarafı da dışa doğru kıvrılır.  Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 25-30 dakika pişirilir.Fırından çıkarılarak ılık şurubun içine atılır. Şurubunu çekince servis yapılır.
                                                         ''Afiyet Olsun''


Edited by Fırtına - 22-09-2008 at 14:35

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.078 seconds.