Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Türk lokumu Harry Kewell"
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Türk lokumu Harry Kewell"

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
savage_team Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-01-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 291
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı savage_team Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Türk lokumu Harry Kewell"
    Gönderim Zamanı: 09-09-2008 Saat 16:49

Türk lokumu Harry Kewell"

Avustralya Milli Takımı ile 2010 Dünya Kupası grup eleme maçlarına katılan Galatasaray'ın yeni transferi Harry Kewell, ülkesinde yayınlanan The Sun - Herald gazetesinde yer alan röportajda adeta Türkiye'nin gönüllü turizm elçisi gibi konuştu. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yer alan haberde, Türkiye'ye geldiğinden beri Avustralya'da gündemin en önemli isimlerinden olan Kewell'ın röportajının, ''Türk Lokumu'' başlığı ile yayınlandığı duyuruldu.

Yazıda, Harry Kewell'ın Galatasaray'a gelerek sadece yeni bir sayfa açmadığı, adeta bir kitabı baştan yazmaya başladığı vurgulanırken, futbolcunun, ''Eğer bu bir kitapsa son beş yılı mühürlenmeli. Aslında hikaye Leeds'ten doğrudan Galatasaray'a transferime atlar gibi olmalı'' açıklamasına yer verildi. Kewell'ın TFF Süper Kupa'da daha oyuna girer girmez Kayserispor'a gol attığı ve sonra yaklaşık 10 bin formasının satıldığından bahseden gazete, ''Çünkü artık kramponlarını konuşturuyor'' ifadesini kullandı.

Avustralyalı yıldızın İstanbul sevgisi için, ''Türkiye'nin gönüllü turizm elçisi olursa şaşırmamak lazım'' diyen muhabir Matthew Hall, Kewell'ın şu sözlerini aktardı: ''İstanbul muhteşem bir şehir. İnsanlar ve kulübüm fantastik. İhtiyacınız olan her şey burada var. Yemekler olağanüstü. Araba kullanmak biraz çılgınca ama mücadeleyi severim.

Tek kelimeyle özetlemem gerekirse heyecan verici. İstanbul insanın gözünü açıyor. Bütün şehir heyecan verici. Buraya gelmeyi ilk düşündüğümde insanlara danıştım ve bana 'Aa, emin misin?' dediler. Şimdi İstanbul'u tanıyan tanımayan herkese buraya gelmesini söylüyorum.''

Kewell'ın transfer öyküsünü de kaleme alan Matthew Hall, Avustralyalı yıldızın Premiere Lig'den, İspanya'ya; Roma'dan Milan'a kadar sayısız talibi olduğunu ama sakatlık riski nedeniyle kendisine hep şartlı mukaveleler önerildiğini yazdı. Kewell da buna karşılık şunları söyledi: ''İlk günden beri ısrarcı olan Galatasaray benim için hep öncelikliydi. Galatasaray gibi bir kulüp bana 'Evet haydi! dedi.''

Kewell ayrıca, ''Günaydın'', ''Nasılsınız''dan başlayarak Türkçe öğrendiğini, dinin çok ciddiye alındığı farklı bir kültürle tanıştığını ve her köşede karşısına çıkan Galatasaray ? Fenerbahçe derbisinin de Liverpool ? Everton rekabetinden bile büyük olduğunu anlattı.

Kewell röportajında sözlerini şöyle tamamladı: ''Arkadaşlarım bana bu derbinin tarifsiz olduğunu anlattı. Anlamam için oynamam gerektiğini söylediler. Tabii ki oynamak isterim ama aslına bakarsanız sadece derbide değil tüm maçlarda oynamak istiyorum.

Futbol oynamak ve keyif almak istiyorum. Oynadıkça da kendimi daha iyi hissediyorum. '25 gol atarım, onu yaparım, bunu yaparım? dememi istediğinizi biliyorum. Ama bunlar eskimiş klişeler ve ben bunun yerine sıkıcı gelen bir şey söyleyeceğim: Futbol oynamaktan tekrar keyif alıyorum.''

Röportajda, Kewell'ın milli takımdan arkadaşı Lucas Neill?in görüşüne de yer verildi. ''Onun için çok mutluyum'' diyen Neill, ''Onun ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu biliyoruz. Ama bunu bize değilse de bazılarına hatırlatması gerek. Çok talihsiz zamanlar geçirdi ama iddiaya girerim bu sezon patlayacak'' şeklinde konuştu.

Yukarı Dön
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-09-2008 Saat 19:10
Eski Günlerine Yavaş Yavaş Dönüyor 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.