Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Intel, yeni işlemci mimarisini tanıttı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Intel, yeni işlemci mimarisini tanıttı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Intel, yeni işlemci mimarisini tanıttı
    Gönderim Zamanı: 14-03-2006 Saat 20:12
En büyük rakibi AMD’ye son zamanlarda önemli oranda pazar payı kaptıran köklü yonga üreticisi Intel, yıllık Intel Geliştiriciler Forumu’nda yeni jenerasyon yonga mimarisini tanıttı. Pentium M işlemcinsin tasarımından yola çıkılarak geliştirilen yeni yonga teknolojisi, önemli oranda performans ve enerji tasarrufu avantajları sağlayacak.

Her yıl düzenlenen Intel Geliştiriciler Forumunda (IDF) bu sene dev yonga üreticisi Intel, yakın geleceğe yönelik yonga mimarisi tasarımlarını duyurdu. Son birkaç yılda en büyük rakibi olan AMD’ye büyük oranlarda pazar payı kaybeden köklü yonga üreticisi, yonga piyasasına kendisinden beklendiği gibi iddialı bir şekilde dönüş yapacağı sinyallerini veriyor. Intel’in IDF’de duyurduğu yeni mimarisi büyük oranda performans ve enerji tasarrufu vaat ediyor.

Intel tarafından tasarlanan yeni mimari, Pentium M işlemcisi üzerine kurulu bir şekilde geliştirilmiş. ‘Çekirdek mikromimari’ olarak çağrılan teknoloji, bilgisayar biliminde belli bir süredir sıkıntısı çekilen iki sorunun üzerinde duruyor; aşırı enerji tüketimi ve sonuç olarak da pek çok sorunu beraberinde getiren ısı yayımı. Intel, performansın önündeki en büyük engellerin başında gelen bu iki problemi yeni mimarisine dayalı Conroe, Merom ve Woodcrest işlemcileriyle çözmeyi planlıyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.