Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Hedef artık veri hırsızlığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Hedef artık veri hırsızlığı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hedef artık veri hırsızlığı
    Gönderim Zamanı: 14-03-2006 Saat 20:11
Symantec, İnternet tehdit bilgilerine yönelik dünyadaki en kapsamlı araştırmalardan biri olan İnternet Güvenlik Tehdit Raporu’nun dokuzuncusunu açıkladı. 1 Temmuz-31 Aralık 2005 dönemini kapsayan altı aylık rapor, siber suçları kolaylaştıracak şekilde tasarlanmış tehditlerin artışına dikkat çekiyor. Rapora göre, geçen yılın ikinci yarısında bilgisayarlara saldıran en tehlikeli 50 kötü niyetli kodun yüzde 80’i gizli bilgileri ele geçirmeye yönelik olarak tasarlanmış.

Symantec’in İnternet Güvenlik Tehdit Raporu’na göre, geçmişteki saldırılar bilgiyi yok etmeye yönelik tasarlanırken, bugün kar elde etmek için kullanıcıya kendi varlığını hissettirecek herhangi bir teknik zarara yol açmadan, bilgi çalmaya yönelik saldırılar giderek artıyor. Bir önceki İnternet Güvenlik Tehdit Raporu’nda, kara yönelik kötü niyetli kodların arttığını ve bu trendin 2005 yılının ikinci yarısında da süreceği yönünde uyarıda bulunan Symantec, son raporunda da uyarısını yineledi. Raporda, geçen yılın ilk altı ayında en önemli 50 kötü niyetli kodun yüzde 74’ünün gizli bilgileri açığa çıkarmaya yönelik tasarlanırken, son altı aylık dönemde bu oranın yüzde 80’e ulaştığına dikkat çekiliyor.

Rapor, ayrıca bot aları kullanan saldırganların büyüyen trendine, Web uygulamalarını ve Web tarayıcılarını hedefleyen saldırıların detayları ile modüler kötü niyetli koda da yer veriyor. Symantec, bu ve daha önceki raporlara dayanarak, finansal kazanç sağlamak için özel, finansal ve kişisel bilgi hırsızlığındaki artışın yanı sıra siber suça yönelik daha çeşitli ve karmaşıklaştırılmış tehditleri gelecek için öngörüyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.176 Saniyede Yüklendi.