Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 'İran'a saldırı felaket olur' uyarısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

'İran'a saldırı felaket olur' uyarısı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 'İran'a saldırı felaket olur' uyarısı
    Gönderim Zamanı: 04-09-2008 Saat 12:09
'İran'a saldırı felaket olur' uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, İran'a yönelik herhangi bir saldırının "küresel felakete yol açacağı" uyarısında bulundu.




Esad, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüştükten sonra yaptığı "Dünya'da hiç kimse barışçı olmayan herhangi bir hareketin sonuçlarını taşıyamaz. Çünkü böyle bir hareket çözüm değil bir felaket olur" dedi.

Esad'ın Sarkozy ile görüşmesinde ise Batı ile İran arasındaki nükleer anlaşmazlığa barışçıl bir çözüm bulunmasına yardım etme sözü verdiği belirtildi.

Sarkozy, Esad'dan, Tahran ile olan iyi ilişkilerini, İran'ı nükleer programı konusunda batılı büyük güçlerle işbirliği yapmaya çağırmak için kullanmaya çağırmıştı.

Sarkozy: "İran nükleer silah sahibi olmamalı"
Nicolas Sarkozy de, İran'ın nükleer silah sahibi olmaması gerektiğini söyledi. Sarkozy Suriye'nin müttefiki İran'ı nükleer programı konusunda Batılı ülkelerle işbirliği yapmaya ikna edebileceğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy "İran nükleer bir silah sahibi olmamalıdır. İran'daki nükleer silahlar bölge ve dünya barışına tehdittir. Herkes, kendi yolunca bu mesajı almalıdır" dedi.

Sarkozy ayrıca "zamanı geldiğinde" Suriye ile İsrail arasında doğrudan görüşmelere sporsorluk yapmaya ve yardım için elinden geleni yapmaya hazır olduklarını da söyledi.

Nicolas Sarkozy, "İsrail ile Suriye'nin kısa süre içinde doğrudan görüşmeleri ve herkesin ihtiyacı olan barışı oluşturmaları çok önemlidir" diye konuştu.

Beşşar Esad ise "samimi ve yapıcı" olarak nitelediği Sarkozy ile görüşmelerinin Orta Doğu'nun istikrarı ve Suriye ile İsrail arasında Türkiye'de süren dolaylı görüşmeler üzerinde yoğunlaştığını söyledi.

İran ve Fransa ile diyaloğa devam edeceğini belirten Esad, "Bu sorun konusunda bir çözüme ulaşmayı umuyoruz. Kimse herhangi bir barışçı olmayan çözümün sonuçlarına katlanamaz, çünkü bu bir felaket olur" dedi.

Esad İsrail ile görüşmeler konusunda ise dolaylı görüşmelerin gelecekte yapılacak doğrudan görüşmelere varmanın "tek yolu" olduğunu söyledi. Esad ilerde yapılacak doğrudan görüşmelere ABD ve başka ülkelerin de katılması gerektiğini belirtti.


Kaynak
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.168 Saniyede Yüklendi.