Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 'Spor izlemek zekaya yararlı'
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

'Spor izlemek zekaya yararlı'

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 'Spor izlemek zekaya yararlı'
    Gönderim Zamanı: 03-09-2008 Saat 09:00
'Spor izlemek zekaya yararlı'





ABD'li bilim adamları spor yapmanın, hatta spor karşılaşmalarını izlemenin zekayı artırabileceğini söylüyor. Üstelik etkileri kalıcı oluyor.  
 
Şikago Üniversitesi ekibi, bu araştırma çerçevesinde buz hokeyi oyuncularının ve izleyicilerinin beyinlerini gözlemledi.

Ve bu deneklerin sporla ilgili bir konuşmayı dinlerken, normal bir sohbete göre beyinlerinin daha fazla kısmını kullandığını belirledi.

Buna göre oyuncular ve izleyiciler, sporla ilgili bir konuşmayı dinlerken beynin planlama ve kontrol eylemlerini yönlendiren kısımlarını kullanıyor.

Normalde yalnızca spor yaparken kullanılan bu bölümlerin harekete geçmesi, kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeye yarıyor.

Üstelik sinir ağlarında meydana gelen değişiklik sayesinde bu bağlantı, yani spor yaparken kullanılan bölümler ile dil yetisi için kullanılan bölümler arasındaki bağlantı kalıcı oluyor.

Uzmanlar bu araştırmanın yetişkin beyinlerin sanıldığından daha esnek olduğunu gösterdiğini ve öğrenme süreci açısından önemli sonuçları olabileceğini söylüyor.

Araştırmanın ayrıntıları ABD'de yayımlanan Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yer aldı.

Kaynak
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.