Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Kedi timi, Türk hacker avında
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Kedi timi, Türk hacker avında

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
darklevelone Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 382
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı darklevelone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kedi timi, Türk hacker avında
    Gönderim Zamanı: 14-03-2006 Saat 05:47
Zotob bilgisayar virüsü üzerinden kredi kartı bilgileri çalan bir Türk ve bir Faslı'nın, FBI'nın özel birimi CAT tarafından yakalandığı ortaya çıktı. Aynı tim Türkiye'de daha büyük bir çetenin peşinde ve "Tutuklamalar olacak" diyor.






İnternet dünyasına geçtiğimiz yaz Adanalı Atilla Ekici (21) ve internette tanıştığı 18 yaşındaki Faslı Ferid Essebar damga vurmuştu. Daha doğrusu ikilinin geliştirdiği zotob adlı virüsün Amerika'da yüzlerce şirketin bilgisayar sistemlerini çökertmesi... İkilinin kısa sürede yakalanmasının arkasında, FBI'ya bağlı özel bir tim olduğu ortaya çıktı: CAT!

BASKIN YAPTI
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından kurulan "Siber Harekat Birimi" yani kısa adıyla CAT ajanları, kendilerine her ne kadar "kedi" dese de ajanları hacker'lar için adeta yırtıcı kaplan. Artan sanal tehdit üzerine kurulan timde ajanlar, analistler,virüs uzmanları var. Bir virüs tehlikesi çıktığı anda, dünyanın neresinde olursa olsun, 72 saat içinde o bölgeye hareket ediyor. Özel tarayıcı donanımlarıyla gittikleri bu "suç mahalinde" şirketleri yolladıkları virüslerle tehdit eden, kredi kartı bilgilerini ele geçirip hırsızlık yapan hackerları haklıyor. İşte Essebar ve Ekici'nin yakalandıkları operasyonlara da CAT'in iki ajanı bizzat yerinde katıldı. FBI, internet sitesinde CAT ajanlarının virüs istihbaratı alır almaz Türk ve Fas emniyetiyle temasa geçip söz konusu ülkelere gittiğini belirtti. CAT ajanları, iki hacker'ın elektronik posta adreslerive kişisel bilgilerini Türk ve Fas istihbaratlarıyla inceledi. Krizin 8'inci gününde de Ekici ve Essebar'ı yakalattı.

İZ PEŞİNDE
FBI sitesindeki bilgi haberde "Zotob soruşturması sürüyor. Türk polisi, yakalananlardan birinin daha büyük bir kredi kartı hırsızlığı çetesiyle bağlantılı olduğundan şüpheleniyor. CAT birimi onlarla irtibat halinde. Tutuklamalar sürecek" diyor. Aralarında Amerikan CNN, ABC televizyonları ve New York Times gazetesinin de bulunduğu birçok siteyi etkileyen zotob, ABD için öyle bir tehdit oluşturdu ki ülkeye giren uçaklardaki yolcuları görüntülemek için kullanılan sistemler dahi bozuldu.

Yukarı Dön
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-03-2006 Saat 06:17
güzel haber teşekkurler dostumThumbs Up
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.