Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Sigaradaki sır gibi saklanan o madde !
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Sigaradaki sır gibi saklanan o madde !

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sigaradaki sır gibi saklanan o madde !
    Gönderim Zamanı: 26-08-2008 Saat 23:14
Sigaradaki sır gibi saklanan o madde !

Sigaraların içerisindeki radyoaktif madde üreticiler tarafından sır gibi saklanıyor.

Sigarada bulunan onlarca çeşit zehirli madde arasında bir tanesi var ki üreticiler sır gibi saklıyor.

AmerikalI uzmanlar, büyük sigara üreticilerinin sigarada bulunan “polonium” isimli zehirli maddenin etkileri üzerinde yıllardır araştırmalar yürüttüğünü ancak çalışmaların sonuçlarını kamuoyundan sakladığını öne sürdü. Amerikan Kamu Sağlığı Dergisi’nde yayınlanan bir makaleye göre aralarında dünyanın en büyük sigara üreticilerinden Philip Morris’in de bulunduğu birçok tütün şirketi, sigarada bulunan radyoaktif madde “polonium 210” üzerinde 40 yıl içerisinde 1500’ün üzerinde deney yaptı.

Yayınlamayı reddediyorlar

Ancak uzmanlar, “uyuyan devi uyandırmaktan” çekinen sigara üreticilerinin maddenin sağlık üzerindeki etkileri hakkındaki bulgularını yayınlamayı reddettiğini iddia ediyor. 2006’da eski Rus ajanı Litvinenko’yu zehirleyerek öldürmek için kullanılan polonium 210’un kansere sebep olduğu daha önce kanıtlanmıştı.

Sigarada da bulunan maddenin Amerika’da akciger kanseri vakalarının yüzde birinden sorumlu olduğu tahmin ediliyor. Bu sayı tüm dünya ile oranlandığında bu maddenin yılda 11 bin 700 kişinin ölümüne sebep olduğu hesaplanıyor. Dergiye göre tütün üreticileri, maddeyi tütün yapraklarından ayırmak için birçok yol denedi ancak şu ana kadar hiçbirinde başarıya ulaşamadı.

 

 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.158 Saniyede Yüklendi.