Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - PlayStation 3'ün kırılmasında son durum
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

PlayStation 3'ün kırılmasında son durum

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: PlayStation 3'ün kırılmasında son durum
    Gönderim Zamanı: 24-08-2008 Saat 10:30
PlayStation 3'ün kırılmasında son durum

Cracker'ların kopya koruma mekanizmasını kırmak için canla başla savaştığı PS3'te yeni gelişme...

Çıktığı günden beri Cracker'ların gözdesi olan PlayStation 3 hala kırılamadı. BluRay biçimindeki oyunların Sony tarafından hem şifrelenmesi, hem de özel bir yöntemle dijital olarak imzalanması kopya koruma yönteminin kırlmasını inananılmaz bir biçimde zorlaştırıyor. Üstüne üstlük oyunların yazıldığı diskler piyasada bulunmayan özel BluRay diskler olunca Cracker'lar alternatif yöntemlere yönelmek zorunda kalıyorlar.

Cracker'ların bu aşamada üzerinde en çok kafa patlattıkları yöntem ise cihazı servis moduna sokup sistem dosyalarına erişebilmek. Fakat bu yöntem de sır gibi saklandığı için Cracker'lar daha başka yöntemlere el atıyor.

Geçtiğimiz günlerde bir Cracker Warhawk adlı oyunun özel bir kopyasını PS3'ün sabit diskinden çalıştırabildiğini belirten bir yazı yayınladı. Cracker'ın ps3hax.net'te bildirdiği üzere şu anda bu yöntem deneme aşamasında. Bütün testler bittiği zaman nihai sürümü yayınlayacağını bildiren Cracker herkesi heycanlandırdı.

Cracker ayrıca yaptığı çalışmanın sahte olmadığını ıspatlamak için de bir video yayınladı. Video'da Motorstorm adlı oyuna ait disk takılı iken, Warhawk adlı bir başka oyun sabit diskten çalıştırıyor.

Yöntem şu anda sadece bazı oyunlar için geçerli olsa da, Cracker, bu yöntemi diğer oyunlarda da kullanmak için yaklaşık bir haftadır test yaptığını açıkladı.



Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.