Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - İzmir'de asker ve polise bomba: 16 yaralı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

İzmir'de asker ve polise bomba: 16 yaralı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İzmir'de asker ve polise bomba: 16 yaralı
    Gönderim Zamanı: 21-08-2008 Saat 09:15
İzmir'de asker ve polise bomba: 16 yaralı

İzmir'in Konak ilçesinde, polis servis aracı geçerken bir araca yerleştirilen bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Saldırıda 1'i albay olmak üzere 3 asker, 8 polis ve 5 sivil yaralandı.



Alınan bilgiye göre, Buca'dan Eşrefpaşa'ya çıkan Yeşillik Caddesi üzerinde yer alan Çinili Camisi'nin alt tarafında park halindeki bir otomobile yerleştirilen bomba saat 07.45 sıralarında uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Patlamanın meydana geldiği otomobilin hemen arka tarafında sivil plakalı askeri servis otobüsü ile çevik kuvvet polis ekiplerinin kullandığı servis aracının bulunduğu bildirildi.

Yaralıların hayati tehlikesi yok
Saldırıda Albay Ahmet Kılıç, iki asker, 8 polis ve beş vatandaş yaralandı.

Konak Orduevi'ndeki görevine giderken meydana gelen patlamada yaralanan Albay Kılıç'ın, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Patlamadan sonra İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan diğer 15 yaralının da tedavilerinin devam ettiği, ilk belirlemelere göre hayati tehlikesi olan yaralı bulunmadığı kaydedildi.

Olay yeri tümüyle trafiğe kapatıldı.

Plastik patlayıcı kullanılmış
Olay yerine giderek incelemelerde bulunan İzmir Valisi Cahit Kıraç, patlamanın, olay yerine bırakılan sahipsiz bir araçta meydana geldiğini, plastik türdeki patlayıcı maddenin, uzaktan kumanda ile ateşlenmesinden kaynaklandığının değerlendirildiğini bildirdi. Kıraç, aldığı ilk bilgilerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Üzücü bir olay. Patlama olay yerine bırakılan sahipsiz bir arabada meydana geldi. Patlamanın, uzaktan kumanda ile plastik patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiğini değerlendiriyoruz. Terörün sonu yok. Akıttıkları kanda boğulacaklar."

Haberin Videosu için Tıkla

Kaynak
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.