Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Intel'den SSD Çıkartması
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Intel'den SSD Çıkartması

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Intel'den SSD Çıkartması
    Gönderim Zamanı: 20-08-2008 Saat 13:18
   
    Intel'den SSD Çıkartması

Intel Developer Forum'dan haberler gelmeye başladı. Intel ilk gün katı depolama ürünleriyle öyle gösteriler yaptı ki, mekanik sabit diskler ağladı, SATA yuvaları eridi!

Intel'in yenilenen katı depolama ürünleri artık SATA arabiriminin fiziksel sınırına yaklaştı. Üst seviye SSD çözümleriyle saniyede 250 MB okuma ve saniyede 170 MB yazma hızlarına erişen Intel, artık iki tane, dakikada 10.000 devirle dönen masaüstü sabit diskiyle oluşturulan RAID 0 sistemini tek bir katı depolama ürünüyle resmen eziyor geçiyor. IBM markalı bir dizüstü bilgisayarların bir masaüstü bilgisayarla yarıştığı demoda, çift 10.000 d/d hızındaki RAID 0 dizesi 170 MB/s hızında kalırken Intel'in katı depolama çözümü 240 MB/s hızında çalışıyordu.

Alan Sorunu Devam Ediyor

Bu muhteşem performanslara rağmen katı depolama çözümlerindeki birim maliyetler sebebiyle yaygınlığın artması zorlaşıyor. Çünkü burada bahsettiğimiz yüksek performanslı ürünlerin sundukları depolama alanları en fazla 80 GB. Ama bu halleriyle bile veritabanlarını saklayan sunucular için paha biçilmez birer çözüm durumundalar.
 
 


 

 
 
 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.165 Saniyede Yüklendi.