Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sinema > E-MULE
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - eMule Kurulumu
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

eMule Kurulumu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: eMule Kurulumu
    Gönderim Zamanı: 18-08-2008 Saat 23:48
Emule Ayarları Nasıl Yapılır?
 

Emule Ayarları Nasıl Yapılır?

 

Güvenlik Duvarı Ayarları Yapmak
Yerel Ağda Bilgisayarın IP adresini sabitlemek
Modemden Port Açmak
Sunucu Listesini Güncellemek

Emule Son Versiyonu 0.48a Burdan İndirebilirsiniz

Detaylı bilgi

Güvenlik Duvarı Ayarları Yapmak
Yerel Ağda Bilgisayarın IP adresini sabitlemek
Modemden Port Açmak
Sunucu Listesini Güncellemek



Düzenleyen invertor - 18-08-2008 Saat 23:50
Yukarı Dön
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18-08-2008 Saat 23:41
  • eMule son sürümü aktarımı tamamlandıktan sonra eMule0.47c-Installer.exe şeklindeki kurulum dosyası çalıştırılır
  • Kurulumun ilk aşamasında bizden eMule için geçerli dil sorulacaktır. Bu değer varsayılan olarak English dir, listeden Türkçe seçerek kuruluma devam edebiliriz.
  • Eğer farkında olmadan bu seçeneği varsayılan olarak bırakıp kuruluma devam etmiş isek kurulum bittikten sonra Seçenekler / Genel bölümünden Dil bölümündeki listeden yine Türkçe seçilerek dil ayarlaması yapılabilir.

  • Dil seçiminden sonra eMule için geçerli olan kullanım sözleşmesi onay bölümü gelecektir. Sözleşme şartlarını okuduktan sonra Kabul Ediyorum butonu ile devam edilir
  • Bir sonraki ekranda eMule programını bilgisayarımızda nereye kuracağımızı belirleyen seçenekler bulunur. Standart olarak eMule C:\ProgramFiles\eMule dizinine kurulur ancak istenirse bu dizin farklı da seçilebilir.

  • Kurulum işlemi 1 dk içerisinde tamamlanacaktır. İstenirse Ayrıntı Göster butonu ile kuruluma ait ayrıntı bilgileri de incelenebilir. Kapat butonu ile aktarımı tamamlanır.
  • Şimdi sıra geldi eMule ilk kurulum ayarlarını yapmaya. Bunun için öncelikle Başlat/Tüm Programlar yada eMuleyi kurmuş olduğumuz dizine Bilgisayarım simgesinden açıyoruz.
  • İlk kurulum sonrası eMule başlatıldığında İlk Çalışma Zamanı Sihirbazı bizi karşılayacaktır. İleri ile bir sonraki ayarlama ekranına geçiyoruz
  • Bu ekranda Kullanıcı Adı kutusuna eMule için belirlediğimiz kullanıcı adını yazabiliriz. Bu adı istediğimiz şekilde yazabiliceğimiz gibi varsayılan olarak da bırakabiliriz.
  • Bunu etkinleştirdiğiniz taktirde Windows' u başlattığınızda eMule çalışacak iletişim kutusunu işaretleyerek her bilgisayar açılışında emuleyi otomatik başlatmasını sağlayabiliriz.
  • Eğer eMule' nin başlangıçta bağlanmasını isterseniz bu seçeneği etkinleştirin seçeneğini işaretleyerek de her açılışta emulenin rasgele bir sunucuya otomatik bağlanmasını sağlayabiliriz.
  • Bu ekranda Bağlantı ile ilgili ayarlar yapılabilir.
  • TCP ve UDP bağlantı ayarları varsayılan değerlerde bırakmak yerine TCP için 4662 ve UDP için 4672 değerlerini yazabiliriz. Bu değerler Yüksek ID almak için gerekecektir.
  • İstenirse Bağlantı Noktalarını Sına butonu ile TCP ve UDP portlarının doğru açılıp açılmadığı testi yapılabilir.
  • Eğer eMule'un indirme önceliklerinizi yönetmesini isterseniz bu seçeneği etkinleştirin : Bu seçeneği işaretlemek emule' a bir kaç kaynaklı indirmeye karışmadan, çok sayıda kaynaklı emin indirmeler yapmasına izin verecektir. Bu seçenek sadece ileriki indirmeleri etkileyecektir.
  • Eğer eMule' un gönderme önceliklerinizi yönetmesini isterseniz bu seçeneği etkinleştirin: Bu seçeneği etkinleştirmek  eMule' nin, diğer kullanıcıların alması için zor olacak nadir dosyaları popüler dosyaları desteklemesine izin verecektir. Bu seçenek aktif olmaz ise, eMule' nin  yaygın dosyaları daha sık göndermesine izin verecek, yani nadir dosyaların diğer insanlar tarafından alınması zorlaşacak. Yine bu seçenekte ileriki paylaşılan dosyaları etkileyecektir
  • Eğer tam iri parçaları göndermek isterseniz bu seçeneği etkinleştirin :Tam iri parçaları kullanmak istemciye parçayı tamamlaması için bir şans verecektir. Bu seçenek kapatılırsa sıranın hızlı dönmesi sağlanır. Eğer bağımsız bir yayıcı iseniz bu seçeneği işaretlemeyebilirsiniz
  • Ağ ayarlarının yapıldığı bu ekranda eD2K ve Kad ağlarının her ikisi de işaretlenmelidir. Bazı kullanıcılar eMule üst menüsünde Kad seçeneğinini bulunmadığını görürler. Bunun nedeni sihirbazdaki Kad seçeneğinin işaretlenmeyişidir.
  • Yine alttaki eD2K ayarlarından Güvenli Bağlantı kullan seçeneği işaretlenerek hatalı Düşük ID bağlantıları en aza indirilebilir. Ancak bu seçeneği işaretlemek aynı zamanda sunucuya bağlantı hızını da düşürecektir. İşaretlenmesi tavsiye edilir.
  • Sihirbazın son ekranında ise üç ayar bulunmaktadır. Bunlardan ilki işletim sisteminin Win2K/XP yada Win98/ME olduğunu belirleyen seçenekler gelir
  • Eşzamanlı İndirmeler de ise aynı anda kaç dosyanın birden aktarımının gerçekleştirilebileceği ayarlanır. Bunlar 1-5 , 6-15 , 16 ve üstü şeklinde üç seçenektir. En ideal aktarım için bu değerin 1-5 olması tavsiye edilir. Çünkü emulede aktarımı devam eden dosya sayısı fazla ise dosya başına düşen aktarım hızı da o oranda düşebilmektedir. Bir kaç dosyanın aktarımı tamamlandıktan sonra beklemede olanlara devam edilmesi ile daha verimli aktarım gerçekleşecektir.
  • Bağlantı Türü kısmında ise adsl bağlantımızın hızına göre İndirme ve Gönderme sınırlarının otomatik ayarlanması sağlanabilir
  • Tüm ayarlamalar bittikten sonra artık eMule programı kullanıma hazır hale gelecektir.


Düzenleyen invertor - 18-08-2008 Saat 23:42
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.158 Saniyede Yüklendi.