Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Donanım & Hardware > Donanım
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - İşletmelere Flash Sürücü
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

İşletmelere Flash Sürücü

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İşletmelere Flash Sürücü
    Gönderim Zamanı: 19-01-2008 Saat 22:32
İşletmelere Flash Sürücü
 
 
İkinci kuşak (yarı iletken) flash sürücüler; verileri depolama, verilere erişme gibi işlemler için flash belleği kullanıyor ve bu da yanıtlama sürelerinin en hızlı sabit disk sürücülerden bile çok daha hızlı olmasını, çok daha az enerji kullanarak sağlıyor. EMC Symmetrix DMX-4 veri depolama sistemleri, işletmelere yönelik veri depolama sistemleri arasında bu teknolojiden yararlanan sektörde mevcut tek sistem olma özelliğini taşıyor. EMC'nin geçtiğimiz sene boyunca test ettiği sistem, işlevleri hayati önem taşıyan uygulamalar için ultra yüksek performans sunuyor.

Flash sürücülerinde mekanik bileşenler yer almadığından, daha az enerjiyle çalışabiliyorlar. Bir veri depolama sisteminde, flash sürücüler bir terabyte'lık veriyi geleneksel mekanik disk sürücülerine göre %38 daha az enerji tüketerek depolayabiliyor. Tek bir flash sürücüsünün gösterdiği performansı ancak 30 adet 15,000 RPM Fiber Kanal disk sürücü gösterebiliyor. Bir diğer deyişle, karşılaştırma yapılırsa, bu yeni teknolojiyle enerji tüketiminde saniye-işlem bazında %98'lik bir tasarruf sözkonusu oluyor.

Enterprise Strategy Group Inc. Baş Analistlerinden Steve Duplessie “EMC, flash diski mevcut sistemlerine entegre eden, işletmelere yönelik altyapı çözümü sunan ilk şirkettir. Bu EMC'ye performans alanında, pazarın tüm sektörlerinde büyük bir avantaj sağlayacaktır. Gerçek hayatta da kağıt üzerinde göründüğü gibi büyük bir çığır yaratırsa, EMC'nin bu yeni teknolojisi ancak 10-15 senede bir karşımıza çıkabilen inanılmaz bir avantaj olarak sektörde yerini alacaktır.” dedi.
EMC, Symmetrix DMX-4 platformalarına entegre olabilen 73 GB ve 146 GB kapasiteli flaş sürücüleri 2008 yılının ilk çeyreği itibariyle satışa sunmayı planlıyor.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.