Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Hamarat Robot
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Hamarat Robot

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
hackers_kral Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 676
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hackers_kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hamarat Robot
    Gönderim Zamanı: 29-11-2007 Saat 22:11
Japonların pamuk elli, hamarat robotu





Sohbet eden ve maharetli elleriyle yemek servisi yapan yeni bir robot geliştirdi. Robotların insana daha fazla benzetilmeye başlandığının yeni bir işareti olan yüksek teknoloji ürünü robot, E.T’yi andırıyor.

Bir önceki robot Wendy’nin 21. yüzyıl versiyonu olarak “Twendy-One” adı verilen robot, kibar bir şekilde kavrayan yumuşak ellere ve parmaklara sahip. Robotun ellerine bir insanın oturup kalkmasına yardımcı olacak güç de verildi.

Robotun ayrıca, ekmeği düşürmeden alabilme, buzdolabından istenilen yiyeceği alabilme, tostu tabağa koyup servis edebilme ve insanları yataktan kaldırma özellikleri de bulunuyor.

“Twendy-One” projesini yürüten ve bugün projeyi tanıtan Waseda Üniversitesi makine mühendisliği bölümünden profesör Şigeki Sugano, bunun, birçok sistemle bütünleştirilmiş dünyadaki ilk robot olduğunu söyledi. Profesör, “Gücü esneklikle dengelemenin zor olduğuna da” dikkat çekti.

Bir Japon kadının ortalama boyundan biraz daha kısa olan 1,5 metre boyunda ve 111 kilogram ağırlığındaki “Twendy-One”ın milyonlarca doların harcandığı, 7 yıl süren çalışmaların ürünü olduğu belirtildi.

Profesör Sugano, 2015’e kadar yaşlılara yardım edebilecek ve bürolarda çalışabilecek 200 bin dolar değerinde daha uygun bir robot tasarlamayı planladığını da bildirdi. Ancak şimdilik bunun gelişme aşamasında bir çalışma olduğunu belirten Sugano, Twendy-One’ın bataryasının ömrünün 15 dakika olduğunu ve her kullanımda fazla ısınma eğilimin bulunduğuna da dikkat çekti.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.