Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 24 Saatte 15 Şehit Yüreğimiz Yandı!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

24 Saatte 15 Şehit Yüreğimiz Yandı!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
yks Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 05-10-2007
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı yks Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 24 Saatte 15 Şehit Yüreğimiz Yandı!
    Gönderim Zamanı: 09-10-2007 Saat 08:22
 Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın askeri birliğe pusu kurması sonucu 13 asker şehit oldu. Diyarbakır ve Şırnak'ta yola döşenen mayın iki askerin ölümüne yol açtı.
Şırnak'ta tugaya bağlı askeri birlik Gabar Dağı'nda operasyonlarını tamamlayıp, karargaha çekilirken, 18 kişilik bir tim güvenlik nedeniyle geride bırakıldı. Güvenlik timi de çekilme işleminin ardından karargaha dönerken pusuya düşürüldü. Teröristler, askerlerin üzerine el bombası atıp, uzun namlulu silahlarla çapraz ateş açtı. Hain pusuya düşen 18 askerimizden 13'ü şehit edilirken, 3'ü yaralandı. iki askerimiz ise olaydan yara almadan kurtuldu. Üç yaralı komando Şırnak Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.
Genelkurmay'ın İnternet sitesinden duyurulan saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Sınırda teröristlerin kaçış noktaları top atışına tutuldu. Genelkurmay sitesinde yapılan açıklamada "Terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerde ortaya çıkan bu tablo, mücadele azmimizi ve kararlılığımızı daha da artırmıştır" denildi.

Askerlerimizi pusuya düşüren terörist grubun liderliğini Hakkı kod adlı İskan Akyüz'ün yaptığı ve Irak'ın kuzeyinden gelen teröristlerle takviye alarak kış öncesi eylemlerı için örgütün Suriyeli Merkez Komite üyesi "Doktor Bahos" kod adlı Fehman Hüseyin'den talimat aldığı bildirildi.
Şehitlerin kimliği belirlendi
Şehit olan 13 güvenlik görevlisinin isimleri şöyle: Astsubay Ahmet Sarıoğlu ile erler Bayram Güzel, Turgay Salgur, Mehmet Uyar, Seyfi Altuntaş, Mehmet Yıldırım, Mehmet Uçarı, Kasım Aksoy, A. Şükrü Karataş, Emrah Eryılmaz, Sıddık Küçükgöz, Fetullah Selçuk ve Mehmet Coşkun.

Mayın iki can aldı
Güvenlik güçlerince Şırnak'ın Namaz Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında teröristlerce daha önce döşenen mayının patlaması sonucu ise bir uzman çavuş hayatını kaybetti.

Bir diğer şehit haberi ise Diyarbakır'dan geldi. Diyarbakır'ın Lice ilçesinin kuzeyinde yer alan dağlık kesimde ise operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerinin geçişi sırasında teröristlerce yola daha önce döşenen mayın patladı. Patlamada er Caner Örengül şehit olurken, 3 er yaralandı. Yaralılar, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.176 Saniyede Yüklendi.