Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - MÜSLÜMAN ASTRRONOTLAR UZAYA ÇIKIYOR
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

MÜSLÜMAN ASTRRONOTLAR UZAYA ÇIKIYOR

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: MÜSLÜMAN ASTRRONOTLAR UZAYA ÇIKIYOR
    Gönderim Zamanı: 04-10-2007 Saat 22:47
Malezya’nın iki astronotu ilk defa uzaya çıkmaya hazırlanıyor. Müslüman astronotların dini vazifelerini yerine getirmede sorun yaşamamaları için kendilerine devlet tarafından bilgilendirme programı verilecek.Malezyalı iki astronot Muszafar Shukor ve Faiz Khaleed uzaya gitmek için 10 bin astronot arasından seçildi. Daha önce 1985 yılında uzaya çıkan Suudi Arabistan Prensi Sultan bin Salman ve İranlı iletişimci Anuşeh Ensari’nin deneyimlerinden yola çıkarak Müslümanlar’ın uzayda inançlarını yaşamakta zorluk çektiğini belirten Malezya devleti, Shukor ve Khaleed için bilgilendirme kitapçığı hazırlıyor.

Kitapçık yerçekimsiz ortamda namaz kılmaktan, uzay mekiğinde İslami usüllere göre yemek yemeğe kadar bir çok bilgi içeriyor. Nisan 2006’da Malezya’da İslam düşünürleri ve akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleşen ve Müslüman astronotların uzayda yaşadıkları sorunları da ele alan konferansta, astronotların Kabe’nin yönünü saptayabilmeleri konusunda zorluk yaşadıklarına karar verildi. Konferans sonrası hazırlanmasına karar verilen kitapçık Müslüman astronotların oruçlarını ister uzaydayken, ister Dünya’ya döndükten sonra tutmasını, astronotun elinden geldiği kadar titizce Kabe’ye yönelmesini, ve helal olup olmadığından emin olmadığı yemekleri de açlığının aciliyetine göre yemeye karar vermesini söylüyor. Shukor ve Khaleed şu anda Moskova’da eğitim görüyor.

 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.