Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar > Yazılı ve Görsel Program Anlatımları
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - İngilizce windows xp yi türkçe yapma
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

İngilizce windows xp yi türkçe yapma

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İngilizce windows xp yi türkçe yapma
    Gönderim Zamanı: 19-08-2007 Saat 05:48
 

İngilizce kurulmuş bir işletim sisteminiz var ve bunu Türkçe’ye çevirmeye ihtiyacınız oldu. İşte yazdığımız bu makalede Windows Dilini Formatsız Değiştirebileceksiniz… Birkaç tıklamayla İngilizce kurulmuş Xp’nizi Türkçe yapabilirsiniz. Üstelik bilgisayarınıza format atmanıza gerek yok.


Makinanızda kurulu olan İngilizce Windows Xp’ yi formatlamadan Türkçe yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken altta verilen linkte bununan programı indirip kurulumu bir kaç adımda tamamlamanız olacaktır. Burda ilk başta hatırlatmakta fayda var. Bu işlem için Windows Xp SP2 yüklü olmalıdır.

Üstteki linki indirdikten sonra “rar” uzantılı dosyayı bir klasöre çıkararak işe başlayalım.

“MUISETUP.EXE” dosyasını çalıştırın. İlk ekranda “Accept The Lic

ense Agremeent” kutucuğunu doldurup “Continue” diyoruz.
 

Continue dedikten sonra açılan “Install languages for menus and dialogs” penceresinde ikinci dil seçeneği olarak gördüğünüz “Turkish” kutusu işaretlenerek, altta bulunan uzun açılır pencereden “Turkish” seçimini yapın.

Ardında da “Ok” diyerek kuruluma başlayalım. Kurulum bittikten sonra alttaki ekran görüntüsüyle işlem tamamlandı “Multilingual File Installation was completed successfully“ mesajını alıp sizden bilgisayarınızı ”Restart” yapmanızı isteyecek.

Bilgisayarınız açıldıktan sonra hala İngilizce olduğu göreceksiniz. Bu kolay kurulumun hemen ardından bilgisayar dilini nereden değiştireceğinizi sıra geldi.

Start, Settings, Control Panel‘e girin. Regional and Language Options ‘a girdiğinizde açılan pencereden üstte bulunan “Languages” segmesine geçiyoruz. Burada kurulum yapmadan önce bulunmayan “Language used in menus and dialogs” isminde en altta bir pencerenin ekrana eklenmiş olduğunu göreceksiniz.

Pencereden “Turkish” seçeneği seçilip “Ok” dediğinizde ayarların

 
 
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-08-2007 Saat 05:49

Pencereden “Turkish” seçeneği seçilip “Ok” dediğinizde ayarların algılanması için sizden birkez “Logoff” (Oturumu Kapat) işlemi yapmanız istenecek. Oturumu tekrar açtığınızda İngilizce kurulmuş Windows Xp’nizin Türkçe’ye döndüğünü göreceksiniz. Üstelik duvar kağıdı değiştirir gibi bu işlemi birkaç tıklamayla yapacaksınız. Deneyin ve görün.

DOWNLOAD



Düzenleyen kral - 19-08-2007 Saat 05:49
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.158 Saniyede Yüklendi.