Bilginin Adresi Homepage
Forum Home Forum Home > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  New Posts New Posts RSS Feed - DİYET YEMEKLERİ
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

REKLAM ALANI

El dokuma Konya Kilim, Kayseri Kilim, Antik Milas Halı, Antik Yörük Kilim, Hint Kilim

Konya Kilimleri Kayseri Kimleri Yörük İran ve Antika Kilimler Hint Kilimleri

Yeni ve 2. El İnşaat Yapı Malzemeleri

Masa iskele, Beton Paspayı, Kalıpaltı iskele, Güvenlikli iskele

Fayer İnşaat Ergenekon İnşaat


DİYET YEMEKLERİ

 Post Reply Post Reply
Author
Message
kral View Drop Down
Administrator
Administrator
Avatar

Joined: 08-03-2006
Status: Offline
Points: 930
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kral Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: DİYET YEMEKLERİ
    Posted: 11-03-2006 at 02:10

BADEMLİ TAVUK

 

1 porsiyonda 340 kalori, 7.4 gr yağ, 105 mg kolesterol, 22.1 gr karbohidrat, 2.7 gr fiber, 46.3 gr protein, 395 mg sodium bulunur.

Malzemeler ; 8 kişi için

Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız.  1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.

1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin. 

2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü

½ Kg Taze Mantar

½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem

½ çay fincanı Un

Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber

Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır.  

Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır.

Afiyet olsun......

 

 

KÖRİLİ PATATES ve NOHUT

Hint Mutfağı - Vejeteryan

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Nohutları bir gece önce suya koyun ve bekletin. 

Önce patatesleri hafifçe haşlayınız. Küçük küçük kesiniz.

Ertesi gün bir kapta, süzülmüş nohutları, bir bardak suyu, hepsi küçük küçük doğranmış havuç, patates, domates,  yeşil soğan, hindistan cevizi, istediğiniz kadar köri tozunu, tuz ve karabiberi bir tava içinde karıştırınız. Karışımın üstünü örterek, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Eğer suyu azalırsa, biraz su katınız. 

250 gr Nohut

1 adet küçük Havuç

1 adet irice Patates

2 adet Domates

1 bardak Su

2 sap Yeşil Soğan

¼ çay kaşığı Hindistan Cevizi

Köri

Tuz, Karabiber

Bu karışımı yağsız ya da az yağ ile pişirilmiş pilav ile servis yapınız.

Afiyet olsun......

 

BAHÇIVAN SALATASI

(Salade du Jardinier)

 

Malzemeler ; 6 kişi için

Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1'er santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün.

Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın. 

Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin. Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın. 

Hazırlık : 1 saat Pişirme : 30 dak.

1 Kg Kuşkonmaz

250 gr Taze Yeşil Fasulye

1/2 Karnabahar

1 Salatalık

1 demet Turp

1 Göbek Salata

1 adet Kuru Soğan

1 demet Maydanoz

2 dal TarhunOtu

1 demet Tere

SOSU

4 yemek kaşığı Zeytinyağ

1 yemek kaşığı Sirke

Tuz, Karabiber

Üzerini turplarla süsleyin

Afiyet olsun......

 

BAHÇIVAN SALATASI

(Salade du Jardinier)

 

Malzemeler ; 6 kişi için

Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1'er santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün.

Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın. 

Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin. Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın. 

Hazırlık : 1 saat Pişirme : 30 dak.

1 Kg Kuşkonmaz

250 gr Taze Yeşil Fasulye

1/2 Karnabahar

1 Salatalık

1 demet Turp

1 Göbek Salata

1 adet Kuru Soğan

1 demet Maydanoz

2 dal TarhunOtu

1 demet Tere

SOSU

4 yemek kaşığı Zeytinyağ

1 yemek kaşığı Sirke

Tuz, Karabiber

Üzerini turplarla süsleyin

Afiyet olsun......

 



Edited by kral - 26-03-2008 at 17:07
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Back to Top
kral View Drop Down
Administrator
Administrator
Avatar

Joined: 08-03-2006
Status: Offline
Points: 930
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kral Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26-03-2008 at 17:07

BROKOLİ ÇORBASI

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Brokolileri yıkayın ve buket buket ayırın. Saplarını kestikten sonra başlarını ince ince kıyın.

Pırasa ve kereviz saplarını yıkayın ve  zar şeklinde kestikten sonra, kısık ateşte zeytinyağında yumuşayana kadar pişirin. Sonra içlerine ince kıyılmış arpacık soğanlarını da katın.

Ardından brokolileri, kıyılmış otları ve tavuk suyunu da ilave edin. Tüm sebzeler iyice pişene kadar 25 dakika kadar kaynatın.

Sonra bu karışıma, kremayı da ekleyip mikserden geçirin. İyice hallolunca, tekrar kısık ateşte 5 dakika ısıtın. İstediğiniz kadar tuz ve karabiberi ekleyin.

Hazırlık : 15 dak. Pişirme : 30 dak.

½ Kg Brokoli

100 gr sebze (pırasa, kereviz sapı)

1 su bardağı Krema

1 su bardağı Tavuk Suyu

Zeytinyağı

3 yemek kaşığı kıyılmış Maydanoz, Dereotu, Kekik

ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı

Tuz, Karabiber

Sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun......

 

DOMATESLİ YEŞLİ MERCİMEK

(Lentilles a la tomate)

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Mercimekleri 1 gece suda bekletin. Ertesi sabah tuzlu suda 30 dakika kaynatın.

Çelik tavada ince ince çentilmiş soğan, dövülmüş sarımsak, ince ince kesilmiş maydanoz, kereviz ve kekik saplarını limon suyu ile birlikte 5 dakika kadar çevirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip, mercimekleri de koyun.

Domateslerin kabuklarını çıkarıp, dörde bölün ve bunu da üstüne ilave edin. 

Tüm karışımı bir fırın tepsisine ya da cam tabağa koyup, 130 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.  

Hazırlık : 15 dak. Pişirme : 60 dak.

400 gr Yeşil Mercimek

1 adet Kuru Soğan

6 adet Domates

200 gr Kereviz Sapları

10 sap Maydonoz

1 diş Sarımsak

1 sap Taze Kekik

1 adet Limon

Tuz, Karabiber

Sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun......

 

SIĞIR DİLİ GRATEN

 

 

Malzemeler ; 6 kişi için

Dili iyice temizleyip,  5 dakika kaynar suda tutun. Sonra suyunu süzüp kaynamakta olan bolca suya atarak 2 saat haşlayın. Ateşi söndürüp, suyun içinde 1 gece yavaş yavaş soğumaya bırakın.

Ertesi gün dilimleyin, cam bir kaba önce permesan peynirini serin üstüne dil dilimlerini sıralayın. Üzerine önce permesan peynirini, üstüne domates püresini ve en üste zeytinyağını gezdirin. En üste yine permesan peyniri koyun.

150º ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

1,5 Kg Sığır Dili

700 gr Domates Püresi

5 yemek kaşığı Zeytinyağ

Tuz, Karabiber

Üstünü maydanozla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun......

 

HAŞLAMA

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Bir tencereye parçalanmış etleri, üstüne çıkacak kadar su ve tuz koyarak kaynamaya bırakın. 1,5 saat kadar kaynatın. Arada bir suyun üsründe toplanan köpükleri delikli kepçe ile alınız.

Daha sonra, soğan, karanfil, maydanoz, defne yaprağı, kekik, ufak ufak doğranmış tüm sebzeleri tencereye atınız. 1,5 saat kadar daha pişirmeye devam edin. Su azalmışşsa ekleyebilirsiniz.

Etleri tabağa alıp etrafını süslüyerek servis yapınız.

Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 180 dak.

1 Kg Koyun ya da Kuzu Eti (kol ya da kürek kısmından, kemikli)

4 adet Patates

3 adet Havuç

1 adet Kereviz (yaprakları dahil)

8 adet Şalgam

2 adet Kuru Soğan

Maydanoz, Defne Yaprağı, Kekik

Karanfil

ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı

Tuz, Karabiber

 Suyu da çorba yapmak için kullanılabilir.

Afiyet olsun......

 

KREMALI TURP ÇORBASI

(Créme de radis)

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Pırasaö turp ve yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın ve hepsini zeytinyağında hafifçe sararana kadar çevirin.

Üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edin. 5 dakika kadar pişirin. Hepsini mikserden geçirin ve ince süzgeçte süzün.

Tuzunu ve biberini koyup, ısıtın ve servisden önce kremayla karıştırın.

Hazırlık : 10 dak. Pişirme : 10 dak.

2 demet Turp (yaprakları ile)

2 tane Pırasa

½ su bardağı Krema

“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.125 seconds.