Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Türkiye'den kovuldular Avrupa'da el üstündeler
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Türkiye'den kovuldular Avrupa'da el üstündeler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Türkiye'den kovuldular Avrupa'da el üstündeler
    Gönderim Zamanı: 22-11-2006 Saat 18:18
 
Büyük paralar harcanarak, büyük umutlarla Türkiye'ye getirilen yabancı futbolcular, bir süre sonra ya kendisinden bekleneni veremiyor ya da takıma uyum sağlayamıyor.

Sonunda adeta kovulurcasına geri gönderiliyorlar. Ancak Avrupa, söz konusu futbolcuları el üstünde tutuyor. Çünkü gittikleri takımda vazgeçilmez oyuncular arasına giriyorlar. Gabriel Tamas, Juan Fran, Heinz, Enke, Saidou bunlardan sadece birkaçı. Del Bosque zamanında İspanya'nın Celta Vigo takımından 2,5 milyon dolar bonservis ücreti verilerek transfer edilen Juan Fran, La Liga'nın gözdesi. Galatasaray'da gözden düşünce Spartak Moskova'ya, oradan da Celta Vigo'ya giden Gabriel Tamas da, 90 dakika oynayan futbolcular arasında yer alıyor. Geçen sezon G.Saray'ın transfer ettiği Çek futbolcu Marek Heinz'ın durumu da diğerlerinden farklı değil. Apar topar gönderilen Heinz şu anda Fransız St. Etienne takımında performansıyla göz dolduruyor. Rüştü'nün Barcelona'ya gittiği dönemde kaleye geçirilen Alman Robert Enke ise Kadıköy'de çıktığı ilk maçta üç gol yiyince gönderilmişti. Enke, Bundesliga'da gösterdiği başarı sebebiyle milli takıma çağrıldı.

Türkiye'den kovulurcasına yollanan yabancı tanıdıklar, Avrupa'da göze girmeyi başardılar. Bir dönem büyük umutlarla transfer edilen, havaalanlarında taraftarların müthiş tezahüratlarıyla karşılanan bu isimler zamanın akışı içerisinde istenmeyen adam ilan edilmişti. Çoğu kariyerli olan bu isimler büyük beklentileri karşılayamayarak, arkalarına bakmadan geri döndüler. Gabriel Tamas, Juan Fran, Heinz, Enke bunlardan sadece birkaçı…

İspanya'nın Celta Vigo takımndan 2,5 milyon dolar bonservis ücreti verilerek transfer edilen Juan Fran, bu isimlerden biri. İspanyol futbolcu Del Bosque zamanında büyük uğraşlar sonucunda transfer edilmişti. Ne var ki sol kanat oyuncusu istenileni veremeyince kendisine kulüp bulması istendi. Daha sonra Ajax'a 1 yıllığına kiralık olarak gönderilen Juan Fran, şimdilerde La Liga'nın gözdeleri arasında. Real Zaragoza forması giyen Fran, bu sezon takımının Mallorca, Levante, R.Sociedad, Real Betis, A.Madrid, Getafe, Barcelona ve Tarragona maçlarında 90 dakika oynarken, Deportivo maçında 70 dakika, Villarreal maçında 59 dakika oyunda kalarak takımı adına önemli bir silah olduğunu gösterdi.

G.Saray Gabriel Tamas'ı transfer ettiğinde herkes büyük bir beklenti içindeydi. Defans hattında Fatih Terim'in çok güvendiği Rumen futbolcu, yaptığı hatalar sonucunda gözden düştü ve 2004 yılında 2 milyon dolar karşılığında Rusya'nın Spartak Moskova takımına transfer oldu. Tamas şu an İspanya Birinci Ligi La Liga'da F.Bahçe'nin de UEFA Kupası'ndaki rakiplerinden Celta Vigo'nun formasını giyiyor. Tamas, bu sezon Racing Santander, Valencia, Sevilla maçlarında 90 dakika oynarken, Recreativo maçında 86 dakika sahada kaldı.

Youla kendini Fransa'da buldu!

Beşiktaş'ın Rıza Çalımbay'ın isteğiyle G.Birliği'nden transfer ettiği Süleyman Youla, oynadığı maçların çoğunda Siyah-Beyazlı taraftarların protestosuna maruz kalmıştı. Taraftar baskısına dayanamayan Gineli futbolcu ise çareyi Fransa 1. Lig takımlarından Metz'e kiralık gitmekte bulmuştu. Başarılı performansıyla göze giren ve Fransa'nın flaş takımlarından Lille'e transfer olan Youla bu sezon yeni takımıyla Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteriyor.

Geçen sezon başında G.Saray'ın transfer ettiği Çek futbolcu Marek Heinz için otoriteler 'sol kanada çare olur' yorumu yapıyorlardı. Oysaki Heinz'in performansı gün geçtikçe tepki toplamıştı. Bu sezon başında apar topar gönderilen Heinz şu an Fransa Birinci Futbol Ligi'nde St. Etienne takımında oynuyor. Heinz, Troyes maçında 90 dakika oyunda kalırken, Toulouse, Nantes, Lyon ve PSG maçlarında sonradan oyuna girerek katkı yaptı.

Rüştü'nün Barcelona'ya gitmesiyle kaleye geçirilen Alman kaleci Robert Enke, Kadıköy'de çıktığı ilk maçta İstanbulspor'dan üç gol yiyince gönderilmişti. Enke şu an Bundesliga'da Hannover takımının formasını giyiyor.

Alioum Saidou, İstanbulspor'dan Galatasaray'a büyük ümitlerle transfer olmuştu. Belli bir dönem banko oynayan Saidou, hiçbir zaman kendini kabul ettirmeyi başaramadı. Bu sezon Fransa'nın Nantes takımına giden Kamerunlu futbolcu, takımın bankoları arasında. Saidou; Lyon, Nice, Troyes, Marsilya, Auxerre, Nancy, Monaco, Sedan, St. Etienne ve Lens maçlarında 90 dakika forma giyerken, sadece Lille karşılaşmasında sonradan oyuna dahil oldu.

Bir dönem Trabzonspor ve Beşiktaş'ta forma giyen Çek futbolcu Tomas Jun, eski takımı S.Prag'da oynarken, G.Saray'ın memnun kalmadığı Petre S. Bükreş takımıyla Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteriyor.

KOVULAN YABANCILAR

Gabriel Tamas - Celta Vigo

Juan Fran - Real Zaragoza

Marek Heinz - St. Etienne

Robert Enke - Hannover

Allium Saidou - Nantes

Süleyman Youla - Lille

Tomas Jun - Sparta Prag

Ailton Goncalves - Kızılyıldız

Ovidiu Petre - Steau Bükreş
Türkiyeden%20kovuldular%20Avrupada%20el%20üstündeler

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.164 Saniyede Yüklendi.