Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Microsoft'tan ilk şarjlı, masaüstü seti
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Microsoft'tan ilk şarjlı, masaüstü seti

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kurukafa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 55
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kurukafa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Microsoft'tan ilk şarjlı, masaüstü seti
    Gönderim Zamanı: 03-11-2006 Saat 18:40
 İSTANBUL (İHA) - Sektörün ilk kablosuz şarj edilebilir ve arkadan aydınlatmalı masaüstü seti olan Wireless Entertainment Desktop 8000, masaüstü bilgisayar deneyimini yepyeni bir boyuta taşıyor.


Microsoft Hardware, masaüstü bilgisayar deneyimine yeni bir boyut kazandıran sektörün ilk kablosuz şarj edilebilir ve arkadan aydınlatmalı masaüstü seti Wireless Entertainment Desktop 8000 ile masaüstünde çığır açmaya devam ediyor. Yenilikçi teknolojinin son temsilcisi olan ürün konfor ve şıklığı bir arada sunarken, kullanıcıların nerede olurlarsa olsunlar iş ve eğlence arasında istedikleri an geçiş yapmalarına imkan tanıyor.


Donanım tasarımının sınırlarını, tüketicilerin PC'lerini ev ve ofislerinde kullanma tarzlarına uyacak biçimde zorladıklarını ifade eden Microsoft Hardware'in endüstriyel tasarımcısı Dan O'Neil, "Klavyeler ve fareler artık sadece yazı yazmak ve tıklamak amacıyla kullanılan birer bilgisayar parçası değiller. Aksine bireyin kişiliğini yansıttıkları ürünler haline dönüştüler. Donanım ekibi de tüketicilerin performans beklentilerini, rahatlık ihtiyaçlarını ve tercihlerini karşılayabilecek bu benzersiz niteliklere sahip ürün serisini, yenilikçilik alanında sektördeki liderliğimizi sürdürecek olan Windows Vista'nın hem görsel hem de etkileşim sahasındaki yeniliklerinden ilham aldı. Gelişmiş şarj olanağı, metal kullanımını da içeren simetrik tasarımı ve akıllı arka plan aydınlatması bunlardan bazıları" dedi.


Wireless Entertainment Desktop 8000, çağının ötesindeki endüstriyel tasarımı, verimliliği arttıran özelliklerle ustaca birleştiriyor. Kalınlığı 2.5 cm civarında olan ürün, kullanıcıların çalışma ve oyun oynama beklentilerini nerede olurlarsa olsunlar karşılayabilecek özeliklerle donatılmış durumda. Ürün, kullanıcıların günlük işlerini kolayca yapmalarına, aradıkları şeyi anında bulmalarına ve eğlence alanındaki en son yeniliklerin tadını çıkarmalarına olanak sağlamak amacıyla Windows Vista'nın sunduğu yeniliklerden yararlanıyor. Temel Windows XP ve Windows Vista fonksiyonalitesini kullanıcıların parmaklarının ucuna kadar getiren bu yeni özellikler ise şunlar:
"Windows Başlat Düğmesi, İnternet'te veya PC'de arama yapmak için geliştirilmiş arama fonksiyonuyla birlikte, Windows'un Başlangıç Menüsü'ne de tek bir dokunuşla erişim imkanı sunuyor. Gadget Düğmesi, kullanıcıların kişisel olarak en sık ihtiyaç duyduğu hava durumu veya maç sonuçları gibi bilgilerin, istendiği an ekranda görüntülenip/saklanmasını sağlıyor. Medya Merkezi Başlat Düğmesi film, müzik ve resim gibi medya kaynaklarına anında erişilmesini sağlıyor. Windows Canlı Çağrı Düğmesi, anında mesajlaşma veya video görüşme oturumlarını başlatmanın en kolay yolu. Web kameraları için hızlı arama özelliği de bulunuyor. Wireless Entertainment Desktop 8000 yenilikçi 2.4GHz Bluetooth teknolojisi ve İlk Bağlantı Teknolojisi sayesinde kutusundan çıkartılır çıkartılmaz PC'lerle uyumlu biçimde çalışabiliyor. Alıcı-verici, birden çok Bluetooth cihazına bağlantı için farklı Bluetooth profillerini destekliyor. Ürünlerin sahip olduğu akıllı teknoloji, birden çok kablosuz bağlantı sırasında oluşabilecek sorunların üstesinden kolayca gelebiliyor."


Yapılan açıklamaya göre, Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000'in asıl heyecan verici yönü sıra eğlenceye geldiğinde ortaya çıkıyor. Ürünler, kullanışlı tasarımı ve 10 metreye kadar kablosuz çalışma desteği sayesinde masa üstünde olduğu kadar koltuk gibi başka alanlarda da rahatlıkla kullanılabiliyor. Her iki ürünün de klavyesinde bulunan gezinme pedi, kullanıcıların nerede olurlarsa olsunlar imleci kontrol edebilmelerini sağladığından kesintisiz eğlenceye olanak tanıyor. Böylece kullanıcılar uzaktan kumanda veya fareye gerek duymadan koltuklarına gömülüp rahatça film seyredip şarkı dinleyebiliyor. Wireless Entertainment Desktop 8000'inin ortamdaki ışık miktarına göre otomatik olarak çalışan akıllı arka plan aydınlatması özelliği sayesinde, kullanıcılar ışıkları söndürüp koltuklarında oturduklarında bile klavyeyi kullanabiliyor. Sistem ayrıca, kullanıcı klavyeden uzaklaştığında pil ömrünü idareli tüketmek için otomatik olarak kapanıp, kullanıcı geri döndüğünde yeniden devreye giriyor. Wireless Entertainment Desktop 8000 kullanıcıların hem fareyi hem de klavyeyi tek bir cihazdan şarj edebilmelerini ve şarj sırasında tüm fonksiyonlarını eksiksiz olarak yerine getirebilmelerini sağlayan ilk klavye olma özelliğini taşıyor. Klavye, yatay şarj cihazının altına sokulurken fare üstte kaldığından, yerden tasarruf sağlıyor. Ekstra kullanım kolaylığı sunmak ve eğlence özelliklerini daha da zenginleştirmek amacıyla üründe ayrıca dijital fotoğraf makineleri, MP3 çalarlar ve Microsoft LifeCam gibi cihazların bağlanabilmesi için üç adet USB 2.0 girişi de bulunuyor.


Yeni üründe klavyeyle birlikte gelen ve Microsoft'un ilk yeniden şarj edilebilir faresi olan Wireless Laser Mouse 8000, Bluetooth desteğinin yanı sıra diğer çarpıcı özellikleri ise şöyle:
"Performans Ayarlayıcı sayesinde kullanıcılar yoğun işler için farenin performansını istedikleri zaman artırıp, pil ömrünü uzatmak istediklerinde de azaltabiliyor. Anlık Görüntüleme Tek tıklamayla erişim, kullanıcıların tüm açık pencere ve uygulamaları tek seferde görüntüleyebilmesini sağlıyor. Hızlı şarj Fare, 90 dakikadan daha kısa sürede tamamen şarj oluyor. Kabloludan hızlı Kullanıcılar, veri iletişiminde hiçbir yavaşlık yaşamıyor. Wireless Laser Mouse 8000, Microsoft'un özel Yüksek Tanımlı Lazer Teknolojisi'nin yanı sıra Büyüteç ve Eğimli Tekerlek gibi, özellikleri kişiselleştirilebilen beş düğme de içeriyor."
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.147 Saniyede Yüklendi.